11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Coravin. Το σύστημα που “ανοίγει” ένα μπουκάλι κρασί χωρίς να… βγάλετε το φελλό

    Μία καλή ετικέτα κρασιού μπορεί να γίνει, κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μία από τις ομορφότερες απολαύσεις της ζωής. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που δε θέλετε να το πιείτε ολόκληρο; Ένα ανοικτό μπουκάλι, ακόμη κι αν το κλείσετε με κάποιο τρόπο ή επανατοποθετήσετε το φελλό, μπορεί γρήγορα να οξειδωθεί και να χάσει τη γεύση του. Ο Greg Lambercht, λοιπόν, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ιατρικών συσκευών, είχε μία ιδιαίτερη “έμπνευση” για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Τη δημιουργία του Coravin Wine Access System, που μπορεί να “αντλήσει” κρασί από ένα μπουκάλι, χωρίς να αφαιρέσετε από αυτό το φελλό! Ακόμη κι αν δεν το χρησιμοποιήσουμε ποτέ (γιατί, όπως θα διαπιστώσετε, η τιμή του είναι αρκετά “τσιμπημένη”) οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι είναι ένα “gadget” που προκαλεί το ενδιαφέρον μας.

    Coravin Wine Access System

    Για να γεμίσει ένα ποτήρι με κρασί, τοποθετείτε το σύστημα Coravin στην κορυφή ενός μπουκαλιού, ωθώντας την “κούφια” βελόνα των δύο χιλιοστών μέσα στο φελλό. Στη συνέχεια, μία κάψουλα απελευθερώνει ένα αδρανές αέριο μέσα στο μπουκάλι και η πίεση αναγκάζει το κρασί να πέσει στο ποτήρι μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα.

    Ο Lambrecht, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, πραγματοποίησε “blind tests” σε σομελιέ, βάζοντάς τους να συγκρίνουν κρασιά της ίδιας περιόδου που βρισκόταν σε κλειστά μπουκάλια με άλλα που είχαν ανοιχθεί με το σύστημα Coravin. Το αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι να μην αντιληφθούν καμία διαφορά στη γεύση τους. Όσο για τον ίδιο, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει το σύστημά του, όπως λέει, για να απολαμβάνει ένα ποτήρι τη φορά από το αγαπημένο του Paul Jaboulet Aine Hermitage La Chapelle του 1990.

    Εμείς από την άλλη, συνήθως δεν αφήνουμε κρασί περισσευούμενο στο μπουκάλι, αλλά, όπως προείπαμε, απολαμβάνουμε τόσο την ιδέα του Lambercht, όσο και το video που ακολουθεί από το Coravin Wine Access System παρέα με ένα ποτήρι κρασί.

    Coravin Brand Video from Coravin on Vimeo.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles