18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Core i9-12900KS: Νέο “κτήνος” από την Intel! Ανακοίνωσε την πιο γρήγορη desktop CPU ever!

    Μπορεί η έλλειψη σε chips να εξακολουθεί να μαίνεται (και ενδέχεται η κατάσταση να επιδεινωθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία), παρόλα αυτά οι κατασκευάστριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό CPUs (Intel και AMD) δεν σταματούν την κούρσα! Τώρα όπως όλα δείχνουν ήταν σειρά της Intel να βγει στον… αφρο με την ανακοίνωση του Core i9-12900KS, μιας CPU “κτήνος“, η οποία όπως ισχυρίζεται αποτελεί την πιο γρήγορη desktop CPU που έχει εμφανιστεί ποτέ!

    Συγκεκριμένα, ο εν λόγω desktop επεξεργαστής έρχεται με 16 πυρήνες, εκ των οποίων 8 είναι αφιερωμένοι αποκλειστικά στην απόδοση και οι υπόλοιποι 8 ασχολούνται με την ενεργειακή διαχείριση, μαζί με 24 threads και 30MB Level 3 cache. Σε σύγκριση με τον 12900Κ, η Intel τσίμπησε την ταχύτητα από 5.2GHz στα 5.5GHz, ενώ ανέβασε και την ενεργειακή κατανάλωση από τα 125 στα 150 Watts. Όπως αντιλαμβάνεστε με το νέο αυτό μοντέλο στην αγορά, ο ανταγωνισμός με την AMD φουντώνει ξανά, καθώς η μεγάλη αντίπαλος της Intel είχε ισχυριστεί πριν από μερικούς μήνες ότι ο Ryzen 7 S8000X3D με τη λειτουργία 3D V-Cache μπορούσε άνετα να κερδίσει τον Core i9-12900K. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να φανεί στα μελλοντικά benchmarks και αυτό γιατί αυτή τη στιγμή η πρόταση της Intel τρέχει πιο γρήγορα κατά 1GHz (5.5 έναντι 4.5GHz). Η νέα αυτή CPU «δυναμίτης» της Intel θα είναι κομματάκι αλμυρή, καθώς θα στοιχίζει κοντά στα 739$ και είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει μετά τις 5 Απριλίου. Φυσικά, οι δύο κολοσσοί στην αγορά των CPUs θα αναμετρηθούν ξανά σύντομα, όταν η AMD κυκλοφορήσει την πολυαναμενόμενη σειρά Ryzen 7000, η οποία θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Ryzen 4 μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2022.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles