18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Cortana τώρα μιλάει και τη γλώσσα των… Klingon!

    Στην εικονική βοηθό Cortana από ότι φαίνεται της αρέσει να μιλάει πολλές γλώσσες, οι οποίες δεν προέρχονται απαραιτήτως μόνο από τον πλανήτη μας… Άλλωστε τι σόι ανεπτυγμένη μορφή τεχνητής νοημοσύνης είναι εάν δεν μπορεί να μιλήσει τη γλώσσα των εξωγήινων Klingon από το Star Trek;

    cortana-klingon

    Πρόσφατα, οι developers της Microsoft με ένα νέο update, έδωσαν τη δυνατότητα στη Cortana να απαντάει στη γλώσσα της χαρακτηριστικής φυλής εξωγήινων Klingon από το Star Trek. Αυτή η προσθήκη βέβαια δεν έγινε τυχαία, καθώς με αυτό τον τρόπο η Microsoft θέλει να γιορτάσει την έναρξη της τρίτης Star Trek Conference που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο, της οποίας μάλιστα τυγχάνει να είναι μία από τους βασικούς σπόνσορες. Χωρίς αμφιβολία, με αυτό τον έξυπνο marketing τρόπο η Microsoft σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των φανατικών φίλων του Star Trek και ενδεχομένως να πείσει αρκετούς από αυτούς να προτιμήσουν μία συσκευή που έρχεται με εγκατεστημένο το Windows Phone παρά ένα κινητό με iOS ή Android. Οι Klingon απαντήσεις της Cortana θα είναι διαθέσιμες μόνο στους βρετανούς χρήστες (καθώς το εν λόγω update συμπίπτει με τη κυκλοφορία του Lumia 830 στην Μεγάλη Βρετανία), ενώ πολύ σύντομα η συγκεκριμένη δυνατότητα θα κυκλοφορήσει και για τους χρήστες άλλων χωρών.

    Cortana_Windows_Phone

    Μπορεί το παραπάνω να είναι ένα έξυπνο μαρκετινίστικο κόλπο, όμως φανερώνει την διάθεση της Microsoft να υποστηρίξει την εικονική βοηθό Cortana, η οποία αναμένεται να παίξει κρίσιμο ρόλο στις προσπάθειες της Microsoft να εδραιώσει με μεγαλύτερη ευκολία τα Windows 10 όταν κυκλοφορήσουν.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles