22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    COSMOS BUSINESS SYSTEMS ΑΕΒΕ και GCC COMPUTERS LTD στα εγκαίνια του Εθνικού Κέντρου Ικανότητας Πληροφορικής Υψηλής Απόδοσης

    Το πάρων τους έδωσαν στα εγκαίνια του Εθνικού Κέντρου Ικανότητας Πληροφορικής Υψηλής Απόδοσης του Κυπριακού Ινστιτούτου, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 στην Λευκωσία, η COSMOS BUSINESS SYSTEMS ΑΕΒΕ και GCC COMPUTERS LTD. Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Κόκκινο στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου.

    Να σημειωθεί ότι η ένωση εταιρειών COSMOS BUSINESS SYSTEMS ΑΕΒΕ και GCC COMPUTERS LTD σε συνεργασία με την Hewlett Packard Enterprise, ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την αναβάθμιση της κεντρικής υποδομής Cy-Tera του The Cyprus Institute.

    Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας ανέπτυξε το Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων Πληροφορικής της Κύπρου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου EuroCC. Η δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Ικανότητας (NCC) αναμένεται να λειτουργήσει ως καταλύτης στην υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και επιστήμης δεδομένων, ωθώντας  έτσι περαιτέρω  την εθνική παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των ακαδημαϊκών, της έρευνας και της κυβέρνησης στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

    Λόγω των περιορισμών του COVID-19, η τελετή δεν ήταν ανοιχτή για το κοινό παρά μόνο σε συγκεκριμένους κρατικούς και πολιτικούς αξιωματούχους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ινστιτούτου, και σε προσωπικότητες από την επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles