21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    COVID-19 Therapeutics Accelarator: Χορηγία 20 εκ. δολαρίων για την ανεύρεση φαρμάκων κατά του COVID-19

    Χορηγία συνολικής αξίας 20 εκ. δολαρίων, για τη χρηματοδότηση κλινικών μελετών με στόχο την εύρεση και ανάπτυξη θεραπειών καταπολέμησης της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι εταίροι της πρωτοβουλίας COVID-19 Therapeutics Accelarator, που είναι η Mastercard, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Wellcome.

    Αναλυτικότερα, οι επιχορηγήσεις θα δοθούν στα Πανεπιστήμια της Ουάσιγκτον και της Οξφόρδης, με σκοπό τη διερεύνηση φαρμάκων με γνωστές αντιικές ιδιότητες, που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ελονοσίας καθώς και για ρευματολογικές παθήσεις. Συγκεκριμένα, οι δοκιμές θα αναζητήσουν εάν η υδροξυχλωροκινη και η χλωροκίνη, μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως προληπτική θεραπεία, πριν και μετά την έκθεση στον COVID-19.

    Ειδικότερα , το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, θα διεξάγει έρευνα σε 2.000 ασυμπτωματικούς άντρες και γυναίκες, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς διαγνωσμένους με τον ιό COVID-19, για τη διερεύνηση της ίασης ασυμπτωματικών ασθενών που έχουν επιβεβαιωμένα εκτεθεί στον ιό.

    Επιπλέον, η μονάδα MORU του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θα διενεργήσει έρευνα σε 40.000 εργαζόμενους στις ομάδες υψηλού κινδύνου στην Ασία και στην Ευρώπη, δηλαδή σε όσους εργάζονται στο χώρο της υγείας και της περίθαλψης, με στόχο την εύρεση φαρμάκων για τη προστασία του εργατικού δυναμικού που εκτίθεται περισσότερο στον ιό.

    Χορηγία ύψους 1.73 εκ. δολαρίων θα δοθεί επίσης στο La Jolla Institute, για τη σύσταση ερευνητικής κοινοπραξίας με το όνομα CoVIC, αποβλέποντας στη δημιουργία ανοσοθεραπείας για τον κορωνοϊό. Η συγκεκριμένη επιχορήγηση, επιδιώκει τη διασύνδεση επιστημονικών ομάδων από όλο τον κόσμο, για τη μελέτη και ανάλυση αντιβιοτικών, την ανταλλαγή δεδομένων καθώς και την εξέταση νέων θεραπευτικών ενώσεων.

    Τέλος, κυβερνητικοί και φιλανθρωπικοί οργανισμοί ανακοίνωσαν πρόσφατα την συνεργασία τους με τον COVID-19 Therapeutics Accelerator, ενισχύοντας τις προσπάθειες των τριών εταίρων. Η πρωτοβουλία του Chan Zuckenberg δεσμεύτηκε για τη παροχή 25 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διέθεσε 40 εκατομμύρια λίρες την προηγούμενη εβδομάδα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles