19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    COVID-19 Think Tank: Σύσταση επιτροπής από το ΥΦΕΚΨΠ σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Επιστήμονα και το ΙδΕΚ

    Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΦΕΚΨΠ) και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) με σχετική ανακοίνωση τους, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσους ανταποκρίθηκαν θετικά  και συμμετείχαν στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος (Κωδ: COVID EoI 04/2020) που ανακοινώθηκε στις 22 Απριλίου 2020.

    Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ανταπόκριση που υπήρξε στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  για κατάθεση ιδεών (λήφθηκαν συνολικά 135 Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος) που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που επέφερε η πανδημία του ιού COVID 19  (Κωδ: COVID EoI 04/2020). Έτσι, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥΦΕΚΨΠ) σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Επιστήμονα και το ΙδΕΚ, προχώρησαν πρόσφατα στη δημιουργία Επιτροπής (COVID-19 Think Tank) με στόχο τη διαλογή των υποβληθεισών ιδεών, λαμβάνοντας υπόψη τα πεδία αναγκών συγκεκριμένων Φορέων της Κυβέρνησης, όπως επίσης και άλλων Φορέων του οικοσυστήματος Ε&Κ.

    Η πιο πάνω Πρόσκληση εντασσόταν στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για Έρευνα και Καινοτομία που καταρτίστηκε τον περασμένο Απρίλιο 2020 από το ΥΦΕΚΨΠ, με στόχο το συντονισμό των εθνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η εν λόγω πρωτοβουλία ήταν αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού Φορέων και άλλων μελών του Οικοσυστήματος που εξέφρασαν από τις αρχές τις πανδημίας την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν με εξειδικευμένες λύσεις και τεχνογνωσία. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη Πρόσκληση δεν είχε συγκεκριμένο προϋπολογισμό και στόχευε στη συλλογή πιθανών λύσεων, οι οποίες δύναται να υποστηριχθούν από Κυβερνητικούς Φορείς και άλλους Φορείς του Οικοσυστήματος.

    Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την αποστολή, εντός των επόμενων ημερών, συνοπτικών πληροφοριών αναφορικά με τις υποβληθείσες ιδέες προς τους αρμόδιους Φορείς, ώστε να διερευνηθεί πιθανό ενδιαφέρον στήριξής τους. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να προωθηθούν προς τους αρμόδιους Φορείς πληροφορίες που αφορούν στη γενική περιγραφή της ιδέας (publishable summary), τις επιλεγμένες θεματικές περιοχές, τον βασικό Φορέα υλοποίησης κάθε ιδέας, τον απαιτούμενο προϋπολογισμό και το χρονικό πλαίσιο υλοποίησης. Σε μεταγενέστερο στάδιο, και κατόπιν πιθανής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους Φορείς, θα προωθηθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις προτάσεις, εφόσον εξασφαλιστεί εκ των προτέρων η σχετική συγκατάθεση από τους ενδιαφερόμενους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles