21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Covid Free GR Wallet: Πάνω από 600.000 πολίτες κατέβασαν στο κινητό τους το νέο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας

    Μεγάλη είναι η απήχηση του νέου πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας που προστέθηκε τις τελευταίες μέρες στο Covid Free GR Wallet. Εντός 48 ωρών, έχουν “κατεβάσει” τη νέα ταυτότητα στα κινητά τους τηλέφωνα πάνω από 600.000 πολίτες, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο υπουργός ανέφερε σε συνέντευξή του «εξ αρχής έχουμε μία στρατηγική για τα στοιχεία της ταυτότητάς μας βήμα βήμα να περνάνε στη νέα ψηφιακή εποχή. Λόγω covid 19 έγινε πιο έντονη η ανάγκη, καθώς ταυτόχρονα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού καλούμαστε να δείξουμε και τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, οπότε προέκυψε μία ειδική ανάγκη».

    Ο κ. Πιερράκης τόνισε ότι πρόκειται για μία απλή διαδικασία καθώς η εφαρμογή Covid Free GR Wallet είναι διαθέσιμη στο covidfree.gov.gr. Αρχικά, ο πολίτης πρέπει να εγκαταστήσει μέσα από τις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet τη νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet. Μετά ξεκινά τη διαδικασία έκδοσης του εγγράφου εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet ή web banking (εφόσον ο τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί στους κωδικούς web banking είναι επικαιροποιημένος). Μάλιστα, έκανε λόγο για τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε η εφαρμογή επισημαίνοντας ότι «εδώ υπάρχει ένας μεγάλος συμβολισμός σε σχέση με το πέρασμα από τη μία εποχή στην άλλη ακόμη και με κάτι το τόσο εξαιρετικά απλό».

    Διαβάστε επίσης: Covid Free GR Wallet: Πως να κατεβάσεις στο κινητό πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας εύκολα και απλά! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles