21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Wearable για αγελάδες! Βοηθάει τους αγρότες να πάρουν περισσότερο γάλα

    Έξυπνα wearable για αγελάδες; Γιατί όχι. Στο Πακιστάν υπάρχει το Cowlar και λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα…

    cowlar

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η γαλακτοκομία είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στο Πακιστάν, με εκτιμώμενα 42 δισεκατομμύρια λίτρα παραγωγής γάλακτος ετησίως. Με περίπου 63 εκατομμύρια ζώα που παράγουν γάλα και πάνω από οκτώ εκατομμύρια αγρότες που εμπλέκονται στο εμπόριο, η χώρα κατατάσσεται ως η τέταρτη μεγαλύτερη βιομηχανία γάλακτος του κόσμου. Ωστόσο παρά τους αριθμούς, η μέση απόδοση γάλακτος ανά αγελάδα είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα – υπολογίζεται σε μόνο πέντε με τέσσερα λίτρα ανά ημέρα κατά τη διάρκεια του κύκλου της γαλουχίας. Ο λόγος πίσω από χαμηλές αποδόσεις βρίσκεται κάτω από τις πρωτόγονες γεωργικές πρακτικές. Οι αγρότες στηρίζονται σε τεχνικές που είναι αρκετών δεκαετιών, ενώ η έννοια των μεγάλων οργανωμένων γαλακτοκομικών αγροκτημάτων είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία, η οποία συνήθως χρησιμοποιείται στη Δύση.

    Αυτό είναι το πρόβλημα που το Cowlar επιθυμεί να λύσει. Πρόκειται για ένα έξυπνο περιλαίμιο για αγελάδες και βουβάλια που θα βοηθά τους αγρότες να αυξήσουν τις αποδόσεις του γάλακτος έως και κατά 15%.

    Το Cowlar παρακολουθεί συνεχώς τη θερμοκρασία και τη συμπεριφορά του ζώου μέσω ανιχνευτών κίνησης. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να καθορίσει πότε η αγελάδα τρώει, κοιμάται, ζευγαρώνει και οποιαδήποτε άλλη σημαντική δραστηριότητα. Τα δεδομένα στη συνέχεια αποστέλλονται με τη μορφή αλγόριθμου που καθορίζει πράγματα όπως την υγεία της αγελάδας, προβλέπει τον οίστρο της και κάθε ανωμαλία στη συμπεριφορά.

    Το Cowlar κοστίζει $69, ενώ προσφέρει και μια μηνιαία συνδρομή $3, μετά τους πρώτους τρεις μήνες. Το προϊόν είναι ακόμα σε προέκδοση, αλλά η εταιρεία λέει πως έχουν πωληθεί περίπου 1.000 συσκευές μέχρι στιγμής.

    Κατά μέσο όρο μπορεί να βοηθήσει τους μικρούς αγρότες να κερδίσουν μέχρι και $500 επιπλέον κάθε μήνα ανά αγελάδα.

    «Το μεγαλύτερο πράγμα που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι να βρούμε πότε μια αγελάδα είναι σε οίστρο. Αν οι αγρότες τον χάνουν τότε ο επόμενος έρχεται μετά από 21 ημέρες. Αν χαθεί αυτός, χάνονται 21 ημέρες από την παραγωγή γάλακτος, η οποία αποτιμάται σε περίπου $400. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους πιο μικρούς γαλακτοπαραγωγούς.»

    Η εταιρεία είναι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον. Λέει ότι έλαβε σημαντικό ενδιαφέρον από τις 10 αγορές, όπως η Βραζιλία, το Μεξικό, η Νιγηρία και η Ιρλανδία. Το σχέδιο είναι να ενισχυθεί το προϊόν σε τοπικό επίπεδο και στη συνέχεια να κυλήσει έξω σε παγκόσμιο επίπεδο. «Έχουμε εμμονή με την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων», προσθέτει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles