16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Cozmo Robot: ένας χαρακτήρας της Pixar που έγινε πραγματικότητα

    Γνωστή για τα όμορφα και έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα, η εταιρία Anki κάνει ένα βήμα παραπέρα με το τελευταίο της προϊόν, ένα μικρό ρομπότ-παιχνίδι, τον Cozmo. Αν έχετε δει την ταινία κινουμένων σχεδίων «Wall-E», είστε ήδη γνώστης της προσωπικότητας του. Χάρη σε έναν συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης, ρομποτικής κίνησης, και σχεδιασμένο από πρώην υπαλλήλους της Pixar και με την τεχνολογία τεχνητής όρασης, ο Cozmo είναι ένα περίεργο και απίστευτα εκφραστικό ρομπότ, με την ικανότητα να αλληλεπιδρά με τον κόσμο γύρω του. Είναι αρκετά έξυπνο για να αναγνωρίζει πρόσωπα και να τα θυμάται, ενώ μπορεί να εξερευνήσει το περιβάλλον γύρω του και να παίζει με τα παιχνίδια του. Το πιο τέλειο χαρακτηριστικό του όμως είναι ότι δεν είναι τέλειο και είναι ακριβώς όπως το θέλει η Anki.

    Το κουτί του Cozmo συμπεριλαμβάνει μερικούς έξυπνους κύβους, τα παιχνίδια του δηλαδή. Παίζει μαζί τους όταν βαριέται και τσατίζεται όταν ανακατεύεσαι στο παιχνίδι του.

    dfsdfdsf

    Όπως αναφέρεται, η εταιρία έχει εμπνευστεί από τον τρόπο που αντιδρούν τα νήπια και τα κατοικίδια με τον κόσμο γύρω τους. Δεν μπορούν να μιλήσουν, όμως μπορούν πλήρως να επικοινωνήσουν. Σαν ένα μικρό παιδί, ο Cozmo μαθαίνει σιγά σιγά να αναγνωρίζει πρόσωπα και εξερευνάει τον κόσμο, ενώ με την πάροδο του χρόνου μαθαίνει να παίζει καινούρια παιχνίδια. Όμως ακριβώς όπως ένα παιδάκι, απογοητεύεται όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως θέλει.

    dafsdf

    Ο Cozmo είναι ένα μικρούλη πραγματάκι, που έχει μια μικρή οθόνη στα μάτια του, ένα λειτουργικό χέρι για να σηκώνει αντικείμενα, ενώ χρησιμοποιεί δύο μικρά πέλματα για να περπατάει. Κάποια στιγμή στο μέλλον, ο μηχανισμός του χεριού θα μπορεί να αντικατασταθεί με άλλου τύπου εξαρτήματα. Ο Cozmo συνδέεται με μια εφαρμογή σε iOS και Android κινητά για να γίνεται η επεξεργασία, η οποία παίζει διαφορετικά είδη μουσική ανάλογα με την διάθεση του Cozmo. Η μπαταρία του διαρκεί δύο ώρες, αλλά η φόρτιση του μόνο δέκα λεπτά.

    Μπορείτε να προ-παραγγείλετε το Cozmo από την ιστοσελίδα της Anki προς 180 δολάρια, ενώ θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβρη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles