24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Craig Wright. “Ναι, εγώ είμαι ο δημιουργός του Bitcoin και έχω τις αποδείξεις!”

    O Craig Wright, ο άνδρας για τον οποίο τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν διαρρεύσει αρκετές πληροφορίες ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin (θυμηθείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμά μας) επιβεβαιώνει τώρα με δημόσιες τοποθετήσεις του τις φήμες, σημειώνοντας ότι όντως είναι ο υπεύθυνος για τη δημιουργία του δημοφιλούς cryptocurrency.

    craig

    Ο Craig Wright αποκαλύπτει την ταυτότητά του σε τρεις μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς (BBC, Economist και GQ) ενώ στο blog του έχει δημοσιεύσει και ένα αναλυτικό κείμενο που θα βρείτε εδώ.

    Το BBC σημειώνει ότι ο Wright “έχει τεχνικές αποδείξεις για τον ισχυρισμό του χρησιμοποιώντας νομίσματα που είναι γνωστό ότι βρίσκονται στην ιδιοκτησία του ιδρυτή του Bitcoin”, ενώ παράλληλα σημαντικά μέλη της κοινότητας του Bitcoin επιβεβαιώνουν το ότι αυτός είναι ο δημιουργός του.

    Το μεγάλο μυστήριο του δημιουργού του διάσημου cryptocurrency, που για καιρό πιστεύαμε ότι ήταν κάποιος “Satoshi Nakamoto”, φαίνεται πως αρχίζει να ξεκαθαρίζει, με τον Wright να ομολογεί αυτό ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε.

    Το BBC φαίνεται πεπεισμένο από τους ισχυρισμούς του, ο Economist ωστόσο τους αντιμετωπίζει με μεγαλύτερο σκεπτικισμό σημειώνοντας ότι “δεν μπορεί ποτέ να είναι δυνατόν να διαπιστωθεί πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας ποιος πραγματικά δημιούργησε το Bitcoin.”

    bbc

    Δείτε εδώ στο BBC τη σύντομη συνέντευξη του Wright, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη και μόνη φορά που βρίσκεται μπροστά από τις κάμερες γι’ αυτό το ζήτημα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles