12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Creative Outlier Air V3 Hands-On Review: “Τα «αέρινα» true-wireless ακουστικά”!

    Η σειρά Outlier της Creative αποτελεί ένα επιστέγασμα της ιστορικής εταιρείας στα ποιοτικά TWS ακουστικά, τα οποία διατίθενται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, χωρίς όμως να θυσιάζουν την ποιότητα. Για αυτό και η Creative είναι τόσο αγαπητή στους audiophiles, καθώς τα προϊόντα της διακρίνονται από μια «χρυσή τομή», καθώς προσφέρουν ακουστική αρτιότητα και συγχρόνως δεν χρειάζονται και μισό μηνιάτικο για να το αποκτήσεις. Πάνω σε αυτή τη λογική σχεδιάστηκαν και τα Creative Outlier V3, τα οποία επιχειρούν να βασιστούν σε μια ήδη πετυχημένη συνταγή.  Για πάμε όμως να τα γνωρίσουμε και καλύτερα…

    Τέλεια εφαρμογή και eye-catchy design!

    H Creative μας έχει συνηθίσει σε όμορφα και προσεγμένα σχεδιαστικά προϊόντα και αναμφίβολα τα Outlier Air V3 δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εξαίρεση στον κανόνα. Σε επίπεδο εμφάνισης θυμίζουν αρκετά τις προηγούμενες προτάσεις της εταιρείας, καθώς διατίθενται σε μαύρο χρώμα με ένα δαχτυλίδι με χρώμα να τα περιβάλλει. H θήκη φόρτισης είναι αρκετά μεγάλη και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. Στην μια πλευρά της βρίσκεται η θύρα φόρτισης, με τα ακουστικά να εφάπτονται στην μια πλευρά για την φόρτιση τους. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η νέα αυτή «γενιά» των Outlier Air είναι αρκετά πιο ελαφριά σε σύγκριση με τον προκάτοχό τους (ζυγίζοντας μόλις 5.2 γραμμάρια), ενώ η θήκη φόρτισης «ζυγίζει» περίπου 70 γραμμάρια. 

    Ένα στοιχείο που μας άρεσε στην τελευταία true-wireless πρόταση της Creative είναι η εκπληκτικά άνετη εφαρμογή που προσφέρουν. Είτε τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση ή σε περιπτώσεις που βρίσκεστε on-the-go και στο γυμναστήριο, η εξαιρετική εφαρμογή που προσφέρουν σε συνδυασμό με τον άνετο και εύκολο «touch» χειρισμό τα καθιστούν πραγματικά “must-have”, ενώ και η συνοδευτική εφαρμογή σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια (προσφέροντας μάλιστα πλήρως customizable επιλογές στα controls). Παράλληλα, ένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα Outlier Air V3 είμαι ότι φέρουν πιστοποίηση αντοχής στο νερό IPX 5, πράγμα που σημαίνει splashproof προστασία σε ιδρώτα και σταγόνες νερού. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι η θήκη δεν θα διαθέτει την παραπάνω πιστοποίηση για αυτό και θα πρέπει να είστε έξτρα προσεκτικοί.

    Αδιαμφισβήτητα, η Creative έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε ότι έχει να κάνει με την φόρτιση των true-wireless ακουστικών της, προσφέροντας τόσο τη δυνατότητα wireless charging Qi, αλλά και την «κλασική» επιλογή ενσύρματης φόρτισης, μέσω USB-C. H αυτονομία των ακουστικών «αγγίζει» τις 10 ώρες ανά φόρτιση, ενώ ο συνολικός χρόνος φόρτισης μαζί με την χρήση της προστατευτικής θήκης μπορεί να πιάσει τις 40 και πλέον ώρες. Υπολογίζεται ότι η θήκη μπορεί να φορτίσει έως και 3 φορές τα ακουστικά. Φυσικά το πόσο θα «αντέξουν» τα ακουστικά χωρίς φόρτιση εξαρτώνται άμεσα από το mode που επιλέγει ο χρήστης, Active Noise Reduction ή Ambient mode (τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω).

    Αέρινες σιωπές!

    Σε επίπεδο συνδεσιμότητας τα νέα TWS ασύρματα ακουστικά της οικογένειας των Outlier υποστηρίζουν Bluetooth 5.2 για τη σύνδεση τους με την αγαπημένη σας φορητή συσκευή ή με τον υπολογιστή, με το pairing ανάμεσα στις συσκευές να γίνεται εύκολα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Επιπλέον, διαθέτουν συνολικά 4 μικρόφωνα (2 σε κάθε ακουστικό) τα οποία αν μη τι άλλο προσφέρουν ένα εξαιρετικής ποιότητας αποτέλεσμα όταν τα χρησιμοποιείτε για να επικοινωνήσετε με τον «έξω» κόσμο. Τα Outlier Air V3 διαθέτουν δύο modes, καθώς υπάρχει το Ambient Mode, το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει τον ήχο του περιβάλλοντος να φτάνει στα αυτιά του χρήστη σε επίπεδα που εκείνος τα έχει ορίσει μέσω του companion app. Αυτή η δυνατότητα καθίσταται ιδανική σε περίπτωση που είστε on-the-go και δεν επιθυμείτε να «αποκοπείτε» πλήρως από τους ήχους του φυσικού περιβάλλοντος (σε περίπτωση που για παράδειγμα περπατάτε στο δρόμο ή βρίσκεστε στο αεροπλάνο και θέλετε να ακούτε τις ανακοινώσεις που προέρχονται στο πιλοτήριο). Φυσικά, πέραν της δυνατότητας του Ambient mode υπάρχει και η επιλογή του Active Noise Reduction, η οποία προσφέρεται με ένα διπλό tap στο ακουστικό σας. Πάντως σε επίπεδο αυτονομίας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα απογοητευτείτε!

    Πέραν των παραπάνω ANC modes για την «πλήρη αποκοπή» ή την μείξη των ήχων του περιβάλλοντος, το ζήτημα είναι το πως «ακούγονται» τα Outlier Air V3 και εδώ πραγματικά η ηχητική ποιότητα της Creative δεν μπορεί να περάσει «απαρατήρητη»! Οι οδηγοί γραφενίου των 5.6mm προσφέρουν υψηλή επίπεδο και crystal-clear απόδοση. Φυσικά από τη στιγμή που τα Outlier Air V3 αξιοποιούν τη δυναμική της Super Xi-Fi τεχνολογίας, που καθιερώνει τον ολογραφικό ήχο, εδώ και πάλι η εμπειρία είναι πραγματικά «καθηλωτική». Με τα default settings ενεργοποιημένα, τα Outlier Air V3 προσφέρουν εξαιρετικές μεσαίες συχνότητες και πεντακάθαρο treble. Το μπάσο είναι αρκετά δυναμικό και με τις low-end συχνότητες να αποτελούν το μεγάλο ατού των ακουστικών της Creative. Με 40 EQ presets, τα Outlier Air V3 προσαρμόζονται σε κάθε περίσταση, λειτουργώντας όπως ένας ηχητικός χαμαιλέοντας. Μάλιστα, διαθέτουν και ειδικές ρυθμίσεις για games, γεγονός που υποδηλώνει τον all-around χαρακτήρα των συγκεκριμένων ακουστικών.

    And we are… Air-BORNe!

    Χωρίς αμφιβολία, για μια ακόμη φορά η Creative κατορθώνει να κερδίσει τις εντυπώσεις, προσφέροντας μια λύση που κινείται και πάλι στη φιλοσοφία του value for money. Με λίγο παραπάνω από 60 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε μια άκρως αξιόπιστη πρόταση με δυνατότητες active noise cancellation, crystal-clear ποιότητα ήχου, πολύ καλές επιδόσεις στον τομέα της αυτονομίας και πάρα πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Η Creative για μια ακόμη φορά σχεδίασε μια λύση που μπορεί να «κερδίσει» ακόμη και τους πιο απαιτητικούς audiophiles.

    Hands-On Video: Άγγελος Πέτρου

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles