20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Creative Sound Blaster Jam Review: «To κορυφαίο value for money ασύρματο headset»!

    Η Creative είναι η εταιρεία που εδώ και χρόνια το όνομα της είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας και της ποιότητας κατασκευής και την οποία φυσικά όλοι πίσω στα 90s την γνωρίσαμε μέσω των καρτών ήχου Sound Blaster. Σήμερα βέβαια η γνωστή εταιρεία δεν δραστηριοποιείται αποκλειστικά με τις κάρτες ήχου, αλλά παράλληλα έχει ρίξει στην αγορά ένα εξαιρετικά δυναμικό line-up προϊόντων που περιλαμβάνει από headsets και φτάνει μέχρι και σε gaming πληκτρολόγια και gaming-oriented sound bars. Το headset Sound Blaster Jam που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πρόσφατα πρόκειται για ένα headset το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες όλων των χρηστών που αναζητούν ένα δυναμικό ασύρματο και compact σε διαστάσεις Bluetooth / NFC headset, σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή!

    creative-sound-blaster-jam-2

    Compact design και ευχρηστία!

    Η πρώτη εντύπωση που είχαμε με το Jam είναι ότι πρόκειται για ένα μινιμαλιστικό headset, το οποίο αφήνει στην άκρη την πολυπλοκότητα και δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην απλότητα. Η ευκολία χρήσης είναι το μεγάλο ατού του Sound Blaster Jam και ο άνετος σχεδιασμός επιτρέπει την χρήση του για μεγάλες χρονικές περιόδους, χωρίς ο χρήστης του να αισθάνεται την παραμικρή κούραση.

    creative-sound-blaster-jam-4

    Παρατηρώντας πιο προσεκτικά την πρόταση της Creative, στο δεξιό ear-cup του Jam υπάρχουν τοποθετημένα τα control buttons του headset, προσφέροντας άνεση και ευκολία στον χειρισμό. Τα button controls είναι το κυκλικό multifunction Play/Pause, τα dedicated volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου (τα οποία μάλιστα μπορούν να λειτουργήσουν και ως controls πλοήγησης), ενώ επίσης περιλαμβάνεται και ένα bass button, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για καλύτερο «παιχνίδι» με τις συχνότητες του μπάσου. Στο δεξιό ear-cup βρίσκεται επίσης τοποθετημένο το μικρόφωνο, καθώς με το Jam μπορείτε να πραγματοποιείτε και να δέχεστε τηλεφωνικές κλήσεις, όπως επίσης και η microUSB θύρα.

    creative-sound-blaster-jam-3

    Σε γενικές γραμμές, το Jam μπορεί να μην σε μαγεύει με την εμφάνιση του (αν και διαθέτει μία μάλλον “not bad” old-school 80s προσέγγιση), όμως από άποψη λειτουργικότητας η πρόταση της Creative παίρνει άριστα, συμβάλλοντας σε μία άνετη και ξεκούραστη mobile καθημερινότητα.

    Εύκολα, γρήγορα και… απλά!

    Το Sound Blaster Jam δύναται να συνδεθεί με οποιοδήποτε Bluetooth ή NFC-based smartphone, ενώ μέσω USB καλωδίου μπορεί να συνδεθεί (και να φορτιστεί παράλληλα) σε laptop ή desktop PC (παρέχοντας επίσης τη δυνατότητα για playback των αγαπημένων σας μουσικών κομματιών). Η απόσταση από την συνδεδεμένη συσκευή μπορεί να ανέρχεται ακόμη και στα 15 μέτρα, ενώ σύμφωνα με την Creative, το Jam προσφέρει 12 ώρες wireless playback! Αυτό που θέλει να βγάλει προς τα έξω η πρόταση της Creative είναι ότι πρόκειται για ένα headset, το οποίο έχει δημιουργηθεί πάνω στον άξονα: εύκολα, γρήγορα και προπάντων… απλά! Φυσικά, η ευκολία χειρισμού που προσφέρει δεν είναι όμως το μοναδικό ατού του Jam, καθώς η πρόταση της Creative παρέχει μία πολύ καθαρή και μεστή ακουστική εμπειρία στον χρήστη. Το βαθύ μπάσο του είναι εξαιρετικά δυνατό και δεν προκαλεί ενοχλητικές παραμορφώσεις, ενώ σε γενικές γραμμές ο ήχος στα μουσικά κομμάτια που το δοκιμάσαμε ήταν αρκετά καθαρός.

    creative-sound-blaster-jam-1

    VFM King!

    Χαρίζοντας μοναδική απλότητα στη χρήση (με ένα απλό tap συνδέεται on-the-fly με το NFC smartphone σας) και μοναδική ευελιξία το Sound Blaster Jam αποτελεί μία αξιόπιστη πρόταση στα ασύρματα Bluetooth headsets που θα χαρίσει μοναδικές στιγμές μουσικής απόλαυσης στους λάτρεις της mobile on-the-go φιλοσοφίας. Το σημαντικότερο βέβαια το αφήσαμε για το τέλος, καθώς το Sound Blaster Jam κοστίζει 39,90 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε μία top και αξιόπιστη wireless λύση σε πραγματικά τιμή ευκαιρίας! Εάν ψάχνετε για ένα δυνατό σε επιδόσεις και σούπερ budget-friendly wireless Bluetooth headset, τότε δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να το βρείτε, καθώς το Jam δημιουργήθηκε για εσάς!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles