18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Creev Q8000 hands-on review: «Έκπληξη» στις 8 ίντσες!

    Ο…χαμός με τα tablets έχει κοπάσει κάπως, αλλά οι πωλήσεις συνεχίζουν δυνατά, ειδικά τώρα, την εορταστική περίοδο. Και αφού οι περισσότεροι χρήστες κατάλαβαν πως οι 7 ίντσες είναι…λίγες, τα «8άρια» όπως το Creev Q8000 είναι τα πλέον υποψήφια προς αγορά. Αρκεί να το αξίζουν…

    creev q8000 (3)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 214.8 x 124.6 x 8.8mm
    • Βάρος: 301 gr
    • Οθόνη: 8” IPS (1280×800 pixels)
    • Επεξεργαστής: Quad-Core 1,3 GHz)
    • Μνήμη: 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 32GB)
    • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth, microUSB v2.0-OTG
    • Λειτουργικό: Android 4.4.2
    • Κάμερα: 2 MPixel, εμπρόσθια 0,3 MPixel
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: Καλώδιο USB, φορτιστής, OTG adapter
    • Μπαταρία: 4.200mAh

     

    creev q8000 (1)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Το Creev Q8000 (που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με το Q1000, το 10” αδερφάκι του) είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, αλλά σε καμία περίπτωση «φθηνιάρικο». Glossy επιφάνεια σε όλη την πλάτη του με τα πλήκτρα και τις υποδοχές συγκεντρωμένες σε μια γωνία, με βολική τοποθέτηση. Το tablet δε γλιστράει, έχει λογικό βάρος και μικρό πάχος, ενώ συνολικά κρίνεται καλαίσθητο για τα περισσότερα «γούστα» εκεί έξω.

    Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε πολύ μεγάλα bezels που αυξάνουν τις διαστάσεις της συσκευής, αλλά για την κατηγορία της είναι αναμενόμενα. Στα θετικά το ότι ο φορτιστής είναι microUSB και όχι με «καρφί».

    creev q8000 (2)

    Λειτουργικότητα και hardware

    Ας περάσουμε…στο ψητό. Η 8άρα οθόνη ευτυχώς διαθέτει IPS panel με ανάλυση 1280×800 pixels, κάτι που σημαίνει ότι μας ικανοποίησε πλήρως από όλες τις πλευρές, πέρας της έλλειψης αυτόματης φωτεινότητας. Συνολικά, όμως, θα σας καλύψει όποια χρήση και αν κάνετε στο tablet. Από πλευράς επιδόσεων, το τετραπύρηνο chipset στα 1,3GHz και το 1GB RAM είναι αρκετά για ένα τέτοιο μοντέλο και στην πράξη, μαζί με το Android 4.4.2 αποδεικνύονται ικανά να το «κινήσουν» ομαλά και γρήγορα, στις περισσότερες περιπτώσεις. Άλλωστε, κανείς δε θα πάρει ένα οικονομικό tablet για να τρέχει υπερβολικά βαριά apps.

    Extra εφαρμογές δε θα βρείτε πολλές, αλλά τα απαραίτητα είναι μέσα. Όπως και από πλευράς συνδεσιμότητας, δε θα σας λείψει κάτι βασικό, ενώ και η υποστήριξη OTG (μαζί με το σχετικό καλώδιο στη συσκευασία) είναι ευχάριστη προσθήκη.

    creev q8000 (4)

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Όπως ήταν και αναμενόμενο, δύο κάμερες βασικών δυνατοτήτων, μια των 2 Mpixel στο πίσω μέρος και μια VGA στο εμπρός αναλαμβάνουν τη λήψη φωτογραφιών και video. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό που θα θέλαμε.

    Από πλευράς ήχου, που είναι σημαντικός σε ένα tablet, ειδικά για τη θέαση ταινιών/video, το Creev Q8000 τα πάει καλά, με δύο εξόδους (λειτουργικές) στο πίσω μέρος που αποδίδουν σχετικά ισχυρά και καθαρά.

    Όσο για την αυτονομία, η μπαταρία δεν είναι κάτι το τρομερό, «μόλις» στα 4.200mAh, έτσι αναμείνατε γύρω στις 5-6 ώρες διαρκούς χρήσης το πολύ. Για casual χρήση εντός και εκτός σπιτιού δεν είναι καθόλου άσχημα.

    creev q8000 (5)

    Το Creev Q8000 μας εξέπληξε ευχάριστα καθώς δεν υστερεί σε κανένα τομέα, έχει βρεί τη «χρυσή τομή» και μάλιστα με μια καλή τιμή για 8άρι Wi-Fi tablet, στα €129. Με τα ίδια χρήματα μπορείτε να βρείτε αρκετές ακόμη επιλογές, ακόμη και μοντέλα των 10 ιντσών, αλλά το συγκεκριμένο αποπνέει ποιότητα και είναι γρήγορο, απέχοντας πολύ από τα κοινά μοντέλα «της σειράς» που έχουν μέτρια ποιότητα απεικόνισης και ταχύτητα λειτουργίας. Έτσι, μπορούμε να σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Σύντομα στο Digital Life θα δούμε και το 10άρι Creev Q1000, οπότε μείνετε συντονισμένοι…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles