21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Creev SW100 smartwatch, ένα budget “έξυπνο” ρολόι!

    Μαζί με το Creev Mark V smartphone, στα γραφεία μας έφτασε “πακέτο” και το νέο smartwatch της εταιρείας, το SW100! Ευθύς αμέσως το συνδέσαμε με τα smartphones μας και αρχίσαμε να το περιεργαζόμαστε για να διαπιστώσουμε αν αξίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό!

    creev sw100 (1)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά Creev SW100 smartwatch

    • Διαστάσεις: 45x42x11 mm
    • Βάρος: 62 γρ.
    • Οθόνη: 1,54″ IPS (240×240 pixels)
    • Μνήμη: 128MB
    • Αποθηκευτικός χώρος: 32MB (microSD έως 32GB)
    • Συνδεσιμότητα: microUSB, Bluetooth 3.0, GSM
    • Μπαταρία: 250mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: Κάμερα 0,3 MPixels, υποδοχή micro-SIM (2G)
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: Φορτιστής

    Το Creev SW100 έχει αρκετές επιρροές… Apple Watch, εκ πρώτης όψεως. Τετράγωνο σχεδιασμό και μεγάλο πλαινό πλήκτρο που μοιάζει με την “κορώνα” αλλά αντιδρά μόνο στην πίεση, η περιστροφή του δεν κάνει τίποτα, δυστυχώς. Το βάρος του είναι σε λογικά προς μεγάλα επίπεδα ενώ τα συνθετικά λουράκια του είναι καλής ποιότητας αλλά δεν αλλάζουν. Η οθόνη είναι μεγάλη και ευνανάγνωστη, με αρκετά υψηλή ανάλυση, ενώ το μόνο που ίσως ενοχλεί λίγο είναι το πάχος του (11 χιλιοστά). Το “συγχωρούμε”, όμως, αφού κρύβει μια αρκετά μεγάλη μπαταρία, ηχείο και υποδοχές microSD και microSIM!

    creev sw100 (4)

    creev sw100 (2)

    creev sw100 (5)

    Το interface είναι κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα και η Creev έδωσε στο SW100 τη δυνατότητα να συνδέεται με Bluetooth τόσο με Android όσο και με iPhone συσκευές, έτσι είναι ένα πραγματικά universal smartwatch! Μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή των εικονιδίων και να έχετε κάποιες συντομεύσεις τους στη Home Screen, ενώ τα ενσωματωμένα apps είναι πολλά και έχουν τη μορφή utilities (π.χ. χρονόμετρο, calculator, ημερολόγιο) αλλά και όλων των συντομεύσεων που χρειάζονται (π.χ. άλμπουμ, find my phone, ξυπνητήρι κ.λπ.)

    creev sw100 (7)

    Η ενσωματωμένη κάμερα επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών και video (απλής ποιότητας φυσικά) που αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσετε μια microSD καθώς τα… 32MB του ενσωματωμένου χώρου δε φτάνουν ούτε για αστείο. Η μνήμη των 128MB και ο επεξεργαστής κάνουν τη χρήση γρήγορη (αν και οι μεταβάσεις στα μενού δεν είναι “smooth”), ενώ οι ρυθμίσεις είναι απλές και εύκολες σε μορφή λίστας. Το fitness tracking είναι “φτωχό” μεν, αλλά υπάρχει (βήματα, θερμίδες, ώρα), χωρίς αισθητήρα παλμών βέβαια, ενώ είναι εξαιρετική η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων (αν έχετε τοποθετήσει microSIM) και αποστολής/λήψης SMS, έστω και μέσω ενός πολύ μικρού πληκτρολογίου.

    creev sw100 (8)

    Όσο για τη σύνδεση με το τηλέφωνο, δεν είναι απαραίτητη καθώς το Creev SW100 λειτουργεί άνετα και αυτόνομα, όμως αν την κάνετε θα μπορείτε να περνάτε τις κλήσεις από το τηλέφωνο στο smartwatch, με την αναγνώριση κλήσεων και τις επαφές, αλλά και τα SMS, τις εικόνες (όχι τα video), τη μουσική σας (το ηχείο είναι αρκετά ισχυρό) και φυσικά τα notifications (e-mail, Facebook κ.λπ.), που είναι και ένα από τα πλέον απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός smartwatch.

    creev sw100 (6)

    To Creev SW100 με τιμή μόλις €59, είναι πραγματικά ένα αρκετά καλό smartwatch με όλες τις βασικές δυνατότητες και αρκετές επιπλέον που θα τις βρίσκαμε σε πολύ πιό ακριβά μοντέλα. Τα κάνει όλα καλά χωρίς να αγγίζει κάποια “κορυφή” και η ύπαρξη υποδοχών microSIM και microSD αλλά και της κάμερας είναι αφάνταστα ευπρόσδεκτες. Στα θετικά και το Apple-like interface και η εμφάνισή του, ενώ η αυτονομία ξεπερνά τις 24 ώρες άνετα. Τίμια πρόταση που αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles