12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το crowd funding και το Twitter σώζουν τη σκυλίτσα Αύρα!

    Στην εποχή της άμεσης ενημέρωσης και διαδραστικότητας που διανύουμε, τα νέα διαδίδονται ταχύτητα και το καλύτερο είναι πως όλοι μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας γρήγορα και απλά, για ένα κοινό, καλό σκοπό. Όπως για να σωθεί μια σκυλίτσα από βέβαιο χαμό, μετά το χτύπημα που δέχθηκε (πιθανότατα) από κάποιον απάνθρωπο.

    saveavra3

    Η Αύρα βρέθηκε προχτές στο Κατάκολο του Πύργου από μια φιλόζωη της περιοχής (@PareToMiden στο Twitter)  σε πολύ άσχημη κατάσταση, με το σαγόνι της σπασμένο από κάποιο χτύπημα (ίσως κλωτσιά ανθρώπου), να υποφέρει από τους πόνους και να αιμορραγεί. Αν και ο τοπικός κτηνίατρος συνέστησε ευθανασία για να μην ταλαιπωρείται το σκυλάκι, η φιλόζωη που την εντοπίσε επικοινώνησε και με άλλους φορείς και κτηνιάτρους και εν τέλει βρέθηκε τρόπος να χειρουργηθεί για να αποκατασταθεί η ζημιά, ώστε να συνεχίσει τη ζωή της, ελπίζουμε στα χέρια κάποιου που να την αγαπά και να τη φροντίζει.

    Ωστόσο, η εγχείρηση δεν είναι δωρεάν, μάλιστα το ποσό που απαιτείτο ήταν 1.000 ευρώ, σίγουρα όχι υπερβολικά μεγάλο αλλά ούτε και αμελητέο, ειδικά για να το καλύψει μόνη της η @PareToMiden. Ευτυχώς υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα στο Internet και η κινητοποίηση μέσω του Twitter ήταν άμεση (#save_avra), μέσω της @thesspirit που προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Γρήγορα στήθηκε ένα fund raiser στο γνωστό indiegogo.com με τον τίτλο “save-avra” και εντός ελάχιστων ωρών, τα 1.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν και ξεπεράστηκαν από 70 δωρητές, έτσι καλύφθηκε το κόστος της επέμβασης για τη σκυλίτσα. Μάλιστα, όσοι δώρισαν 20 ευρώ θα ανταμειφθούν με ένα «γλείψιμο στη μούρη» από την Αύρα και όσοι δώρισαν 50 ευρώ θα μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί της, όταν βέβαια γίνει απολύτως καλά.

    saveavra2

    Το τελευταίο update πριν μισή ώρα περίπου (3.08 μμ) θέλει την Αύρα να ταξιδεύει προς τον κτηνίατρο στο πίσω κάθισμα μιας μαύρης Mercedes, με την άνεση και πολυτέλεια που της αξίζει, έπειτα από την κακομεταχείριση που δέχθηκε. Μια χαρακτηριστική περίπτωση που δείχνει και πάλι την τρομερή ισχύ των social media, αλλά και το ότι η ανθρωπιά μας δεν έχει χαθεί , παρά τις δύσκολες στιγμές που ζούμε συνολικά σαν Έλληνες!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles