20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο καινοτόμος, κυρτός αισθητήρας της Sony αποκαλύπτεται (photo)

    Οι τάσεις της τεχνολογίας, τελευταία, θέλουν τις κυρτές οθόνες να εμφανίζονται σε διάφορες προϊοντικές κατηγορίες, όπως τα smartphones, οι τηλεοράσεις, αλλά και τα wearables. Έχουμε, ωστόσο, και μία λιγάκι διαφορετική υλοποίηση που έρχεται από τη Sony, η οποία μόλις επέδειξε τον πρώτο κυρτό αισθητήρα που δημιούργησε για μία κάμερα.

    curved-sensor-sony

    Η πρώτη φωτογραφία του κυρτού αισθητήρα της Sony παρουσιάστηκε σε ένα συνέδριο στη Χαβάη τις προηγούμενες μέρες, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλυφθούν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες σχετικές με αυτόν. Η ιαπωνική εταιρεία, σε ένα σημαντικό hint πάντως, αποκάλυψε ότι έχει την ίδια κυρτότητα με το ανθρώπινο μάτι.

    Οι κυρτοί αισθητήρες της Sony είναι 1,4 φορές πιο ευαίσθητοι στο φως στο κέντρο και 2 φορές περισσότερο στις γωνίες απ’ ό,τι οι κανονικές υλοποιήσεις του είδους. Χάρη στο σχήμα τους και τον τρόπο που έχουν κατασκευαστεί μπορούν να προσφέρουν μικρότερες παραμορφώσεις στις γωνίες των εικόνων χωρίς την ανάγκη ύπαρξης επιπλέον φακών. Υπάρχουν, μάλιστα, δύο versions που ετοιμάζονται, ένας (Full Frame) στα 43mm που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε μία ψηφιακή σαν το “διάδοχο” της RX1 compact και ένας στα 11mm κατάλληλος για… mobile συσκευές, όπως το επόμενο smartphone σας.

    Προς το παρόν, η τεχνολογία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, με τη Sony να έχει κατασκευάσει 100 μόλις αισθητήρες, ωστόσο, σύντομα θα μπορούσε να βρει το δρόμο της για την αγορά…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles