19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    To πιο όμορφο σκίτσο πατέντας, από ένα 10χρονο εφευρέτη

    10yrold-floor1

    Ο Owen είναι 10 ετών, του αρέσει να ανακαλύπτει πράγματα, να ανοίγει gadgets και να μαθαίνει πώς να παίζει golf. Ο δάσκαλος του golf χρησιμοποιεί μία συσκευή ανάλυσης των βολών για να υπολογίσει τη φορά, τη δύναμη και την ταχύτητα της μπάλας που δεν βολεύει καθόλου τον μικρό Owen. Κι έτσι, σκέφτηκε: γιατί να μην υπάρχει ένα άλλο σύστημα που θα είναι ενσωματωμένο στο tee, την ακίδα δηλαδή, πάνω στην οποία στέκεται η μπάλα, αλλά και στην ίδια την μπάλα;

    golf-tee-patent

    Ο πατέρας του Owen είναι νομικός που δίνει τις υπηρεσίες του σε διάφορα tech startups στη Silicon Valley. Λόγω ηλικίας, o Owen δεν μπορούσε να αναρτήσει την σκέψη του στο Quirky κι έτσι ανέβασαν αυτό το σκίτσο για να κατοχυρώσουν την ιδέα, σε ένα κοινό τους λογαριασμό. Έτσι, φαίνεται πως ο μπαμπάς Nannarone, θα παρέχει τις νομικές του υπηρεσίες στον πιο μικρό και πιο κοντινό πελάτη του… τον γιο του.

    Αυτό που φαντάζεται ο 10χρονος εφευρέτης είναι να ενσωματώσει μία κάμερα στην ακίδα που θα καταγράφει την κίνηση του μπαστουνιού, ενώ η μπάλα θα είναι εφοδιασμένη με ένα αισθητήρα GPS που θα προσδιορίζει πόσο μακριά πηγαίνει. Κάμερα και αισθητήρας, θα στέλνουν τα στοιχεία σε ένα smartphone το οποίο με τη σειρά του θα κάνει αμέσως ανάλυση της βολής.

    Ο 10χρονος που κρύβει τα μάτια του πίσω από μία φράντζα από καστανά μαλλιά, ελπίζει πως η εφεύρεσή του θα αντικαταστήσει τις χοντροκομμένες συσκευές που χρησιμοποιούν οι παίκτες γκολφ και αυτή τη στιγμή ψάχνει την ιδανική κάμερα που θα μπορούσε να ενθέσει στην ακίδα. Για τους γονείς του όμως, δεν έχει σημασία τόσο αν θα πετύχει το προϊόν, όσο η διαδικασία στην οποία έχει μπει ο γιος τους.

    10yrold-tinkering

    Ο μικρός Owen δεν είχε ενταχθεί πολύ καλά στο σχολικό περιβάλλον και είχε προβλήματα με συμμαθητές και δασκάλους. Τώρα έχει αναλάβει την εκπαίδευσή του η μητέρα του, στο σπίτι. Από τα 6 του χρόνια, του αρέσει να «ανοίγει» πράγματα. Από παλιές τηλεοράσεις μέχρι μηχανές γκαζόν, τις παίρνει, τις ανοίγει και τις αποσυναρμολογεί. Μία φορά μάλιστα, «άνοιξε» και τον υπολογιστή του πατέρα του και ο μόνος που γελάει όταν θυμάται την ιστορία είναι ο Owen…

    Πιστεύουν πως η διαδικασία των εφευρέσεων είναι μία πολύ παραγωγική διαδικασία για να εστιάσει την προσοχή του ο Owen. Του έχουν φτιάξει ένα εργαστήριο στο υπόγειο του σπιτιού, με ένα πάγκο εργασίας που είναι γεμάτος από παλιές συσκευές σε διάφορες φάσεις αποσυναρμολόγησης, ανάμεσα στα κουκλόσπιτα που έχουν οι αδελφές του. Τα απογεύματα, παρακολουθεί μαθήματα σε ένα εργαστήριο επιστήμης και μηχανικής, όπου καθηγητές βοηθούν τα παιδιά σε διάφορα projects.

    Ποιος είναι το πρότυπο του Owen; Μα ο Richard Branson. Δυσλεξικός κι εκείνος, έγινε πάμπλουτος και ο Owen βρίσκει τον τρόπο να του μοιάσει: όταν επισκευάζει κάτι το ανεβάζει προς πώληση στο Craigslist και έχει βγάλει αρκετά χρήματα μέχρι στιγμής για να πληρώσει το ήμισυ μίας μικρής βάρκας που χρησιμοποιεί μαζί με τον πατέρα του.

    Ένας εφευρέτης γεννιέται…

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles