19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Cyber bullying: Εκπαιδευτική ημερίδα στο The Mall of Engomi σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου

    cyber bullying mall of enkgomi

    Το φαινόμενο του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber bullying) ήταν το θέμα εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε το The Mall of Engomi σε συνεργασία με το Τμήμα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

    Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 30 Μαΐου), στους χώρους του εμπορικού κέντρου, συμμετείχαν μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δομετίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για την έννοια του cyber bullying και άλλων θεμάτων που σχετίζονται με την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών που σερφάρουν στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Αστυνομίας παρουσίασε στους μαθητές αποτελεσματικές λύσεις και  πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, το οποίο παρουσιάζει έξαρση, ειδικότερα στις μικρές και εφηβικές ηλικίες. Παράλληλα, η κα Μαρία Νεοπτολέμου, εκπρόσωπος του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας απάντησε με απλό και κατανοητό τρόπο όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν τα παιδιά και οι συνοδοί τους, δίνοντας τους παράλληλα χρήσιμο ενημερωτικό υλικό και συμβουλές για την ασφαλή χρήση και πλοήγηση στο διαδίκτυο.

    Να σημειωθεί ότι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που  απασχολεί έντονα την κυπριακή κοινωνία, καθώς παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα ανάμεσα σε άτομα νεαρής ηλικίας. Παρατηρείται κυρίως μέσω διαδικτυακών πράξεων όπως η αποστολή προσβλητικών ή απειλητικών μηνυμάτων, φωτογραφιών χλευαστικού περιεχομένου, δημιουργία ψεύτικων διαδικτυακών προφίλ, αποστολή προσωπικών πληροφοριών του ατόμου σε πολλαπλούς παραλήπτες, επαναλαμβανόμενη παρακολούθηση ή παρενόχληση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles