11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έρχονται τα πρώτα cyborg… τριαντάφυλλα!

    Ηλεκτρονικά μέσα σε… φυτά; Γιατί όχι, μετά την επίτευξη επιστημόνων να ενσωματώσουν τα στοιχεία ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος στο εσωτερικό ενός ζωντανού τριαντάφυλλου!

    roses

    Το κατάφεραν με τη χρήση ενός διαλύματος με ένα ειδικό συνθετικό πολυμερές υλικό (μετά από πολλούς πειραματισμούς με παρόμοια υλικά) στο οποίο βύθισαν τα τριαντάφυλλα. Αυτό κυκλοφόρησε μέσω του αγγειακού συστήματος του φυτού και πέτυχε τη δημιουργία αυτοσυναρμολογούμενων καλωδίων μήκους έως 10 εκατοστών, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να επηρεάζουν τη ζωή του τριαντάφυλλου, αλλά και χωρίς να εμποδίζουν τη λήψη από το φυτό των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

    1448048581007676

    Αν η ξεχωριστή τεχνολογία αυτή αναπτυχθεί επαρκώς, θα μπορέσει να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι συλλέγουν ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, θα μπορούμε να δούμε κήπους που θα λειτουργούν ως φωτοβολταϊκά και σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και χρήση φυτών σε κεραίες, ειδικούς αισθητήρες και οπουδήποτε αλλού έως τώρα γινόταν μόνο χρήση μετάλλου.

    Διαβάστε τη σχετική μελέτη στο Science Advances

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles