24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    CYS: ολοκληρώθηκαν στον Πρωταρά οι εργασίες των Τεχνικών Συμβουλίων Ευρωπαϊκής Τυποποίησης

    Τις Συνεδρίες των Τεχνικών Συμβουλίων των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN και CENELEC, φιλοξένησε από τις 19 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου σε κεντρικό Ξενοδοχείο του Πρωταρά, ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS). Συγκεκριμένα, στις 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 172η Συνεδρία του Τεχνικού Συμβουλίου της CENELEC, στις 21 Οκτωβρίου η 96η Συνεδρία του Τεχνικού Συμβουλίου της CEN, ενώ στις 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε  κοινή συνεδρία των δύο Συμβουλίων, κατά την έναρξη της οποίας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Διευθυντής Τυποποίησης του CYS κ. Πάμπος Καμμάς.

    Τα Τεχνικά Συμβούλια των CEN/CENELEC αποτελούν τα ανώτατα τεχνικά σώματα των δύο Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης, στα οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των Εθνικών Οργανισμών Τυποποίησης της Ευρώπης. Τον CYS στα Τεχνικά Συμβούλια της CEN και της CENELEC εκπροσωπούν η κα Έλενα Δημοσθένους και η κα Αγγελική Λοΐζου αντίστοιχα.

    Ανάμεσα στις αρμοδιότητες των Τεχνικών Συμβουλίων περιλαμβάνονται: η επίβλεψη της λειτουργίας των ευρωπαϊκών Τεχνικών Επιτροπών Τυποποίησης και η επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, οι τροποποιήσεις των εσωτερικών κανονισμών της Ευρωπαϊκής Τυποποίησης, η έγκριση της σύστασης νέων τεχνικών επιτροπών, η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε) σε τεχνικό επίπεδο αναφορικά με την εκπόνηση εναρμονισμένων προτύπων, η ετοιμασία εισηγήσεων στα Διοικητικά Συμβούλια των CEN/CENELEC κ.ά.

    Να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, οι 55 περίπου σύνεδροι, ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles