BREAKING

Cyta: Λύσεις για άτομα με δυσκολίες στην επικοινωνία με εξειδικευμένα τηλεπικοινωνιακά προϊόντα σε τιμές κόστους

Με το σύνθημα «Η επικοινωνία είναι δικαίωμα όλων», η Cyta παρουσίασε σε δημοσιογραφική  διάσκεψη  που έγινε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών της Γραφείων στη Λευκωσία, όλες τις λύσεις που προσφέρει σε άτομα με ιδιαίτερες δυσκολίες στην επικοινωνία.  Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της, η Cyta ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων επικοινωνίας που προσφέρει για άτομα κάθε ηλικίας με δυσκολίες στην ακοή, την όραση ή την κίνηση, παρουσιάζοντας ακόμη και σχετικό εξοπλισμό που μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να εξασφαλίσει από τα καταστήματα Cytashop σε όλη την Κύπρο σε τιμές κόστους.

DSC_3293

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διάσκεψης έγιναν παρουσιάσεις από στελέχη της Cyta για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός προς διευκόλυνση των ατόμων με προβλήματα στην επικοινωνία, ενώ ξεχωριστή παρουσίαση έγινε για το νέο κανάλι εξυπηρέτησης, το Cyta Forum, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και από άτομα με δυσκολίες στην ακοή, αφού τα γραπτά τους ερωτήματα λαμβάνουν άμεσα γραπτές απαντήσεις μέσω του διαδικτύου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε, επίσης, παρουσίαση εξειδικευμένου σχετικού εξοπλισμού που προσφέρεται από τα καταστήματα της  Cyta, σε τιμές κόστους. Η ειδική αυτή παρουσίαση αφορούσε το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Οργανισμού με την εταιρεία Biorehab Hellas που ειδικεύεται κυρίως στον τομέα της υποβοήθησης της ακοής, προσφέρει σειρά τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, που απευθύνονται σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες που τους εμποδίζουν στην επικοινωνία.

Παρουσιάζοντας τα προϊόντα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Biorehab Hellas, κ. Κωνσταντίνος Γαλιώτος, επεξήγησε ότι με την αξιοποίηση ειδικών τεχνολογιών, οι συσκευές αυτές παρακάμπτουν δυσκολίες ακοής, όρασης και κίνησης, είναι απλές στη χρήση και διαθέτουν ειδικά χαρακτηριστικά, όπως ενίσχυση ήχου καλούμενου και καλούντος, μεγάλα πλήκτρα, φωτεινές ενδείξεις εισερχόμενης κλήσης κ.ά. Οι συσκευές απευθύνονται τόσο σε άτομα με αναπηρίες, όσο και σε ηλικιωμένους των οποίων οι δυνατότητες επικοινωνίας  έχουν επηρεαστεί.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους στη διάσκεψη, ο νέος Πρόεδρος της Cyta κ. Χρίστος Πατσαλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ιδιαίτερη μου τιμή που αυτή η πρώτη εκδήλωση, στην οποία συμμετέχω, είναι άμεσα συνυφασμένη με την κοινωνική και ανθρώπινη πτυχή του έργου αυτού του ιστορικού Οργανισμού που κλήθηκα να υπηρετήσω, σε μια περίοδο κρίσιμη για τον ίδιο και τον τόπο».

DSC_3170

Στην ομιλία του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ. Άριστος Ριρής, τόνισε ότι «o Οργανισμός θεωρεί δεδομένο πως η επικοινωνία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη ευαισθησία στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μερίδα των συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως αριθμού». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «τα εξειδικευμένα προϊόντα προσφέρονται σε τιμές κόστους, αφού στην προκειμένη περίπτωση η πρόθεση της Cyta  επικεντρώνεται ουσιαστικά στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην επικοινωνία των ατόμων αυτών και όχι στο κέρδος».

cyta_riris

Την εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης, των συνδέσμων κωφών, τυφλών και αναπήρων, χαιρέτησε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) κ. Χριστάκης Νικολαΐδης, ο οποίος τόνισε τη σημασία του ουσιαστικού ρόλου που διαδραματίζει η ευαισθησία και πρωτοβουλία Cyta στη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης η Cyta εξήγγειλε ότι για καλύτερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει για άτομα με δυσκολίες στην επικοινωνία, προγραμματίζονται παρουσιάσεις από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Οργανισμού. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, μεταξύ των ωρών 07:30 και 15:30,  στα ακόλουθα Cytashop:

Λευκωσία - Cytashop Λυκαβητού, Λεμεσός - Cytashop Αγίας Φυλάξεως, Λάρνακα - Cytashop Φανερωμένης (εντός Ηλεκτραγοράς Χριστάκη Γεωργίου και Megaelectric), Πάφος  - Cytashop Λεωφ. Γρίβα Διγενή, Δερύνεια – Cytashop Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment