Μετά από ομόφωνη απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους οι εργαζόμενοι στη Cyta θα πραγματοποιήσουν σήμερα 24ωρη απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε έγκριση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Παράλληλα, η Cyta αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του προσωπικού για λήψη απεργιακών μέτρων, δεδομένων αυτών των σημαντικών εξελίξεων, ζητά από το κοινό και δη τους πελάτες της την κατανόησή τους για ταλαιπωρία που τυχόν θα προκληθεί από την απεργία.
Διευκρινίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της απεργίας η παροχή των βασικών υπηρεσιών της Cyta θα συνεχίζεται, αλλά ο Οργανισμός θα στελεχώνεται μόνο με περιορισμένο αριθμό προσωπικού για εξυπηρέτηση ουσιωδών υπηρεσιών που παρέχει και οι οποίες κρίνονται ως απαραίτητες ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο η ασφάλεια του κράτους, ανθρώπινες ζωές και η περιουσία του Οργανισμού.