BREAKING

Cyta: 50 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στον τόπο μας

Επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυσή της πραγματοποίησε η Cyta, στο ξενοδοχείο Hilton Park, την Τρίτη 28 Ιουνίου.   Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Τη Cyta τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πολιτικός προϊστάμενος της Cyta, Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Κύπρου, καθώς  και στελέχη του Οργανισμού.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τη σημαντική, διαχρονική προσφορά του Οργανισμού στον τόπο και στην κοινωνία, επισημαίνοντας τη στήριξη που παρέχει στο κυπριακό κράτος, συμβάλλοντας στην πρόοδο και στην ανάπτυξή του. Ο κ Χριστόφιας χαρακτήρισε το ρόλο οργανισμών όπως η Cyta ως βαρυσήμαντο, τονίζοντας ότι παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Cyta συνεχίζει με συνέπεια και σταθερότητα την ανοδική της πορεία. Τελειώνοντας, δεν παρέλειψε να ευχηθεί όπως η Cyta γιορτάσει πολλές επιτυχίες και στα 100χρονά της.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Στάθης Κιττής έδωσε τη διαβεβαίωση ότι με ευθύνη και συνέπεια θα συνεχίσει το Συμβούλιο να λειτουργεί εντός των όρων εντολής που του έχει αναθέσει ο ιδιοκτήτης της Cyta, ο κυπριακός λαός. Ο κ. Κιττής ανανέωσε την υπόσχεσή του για νέες επιτυχίες και νέες κατακτήσεις, δηλώνοντας ότι το Συμβούλιο θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τα μηνύματα των πολιτών και θα  καταστρώνει νέες στρατηγικές, βλέποντας πάντα μπροστά. «Στη σύγχρονη εποχή που ανοίγεται μπροστά μας» είπε ολοκληρώνοντας ο Πρόεδρος του Οργανισμού, «δηλώνουμε παρόντες και η Cyta θα συνεχίσει να παράγει έργο και μετά από εμάς».

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Φώτης Σαββίδης, νοιώθοντας το βάρος της ευθύνης 50 χρόνων σκληρής δουλειάς χιλιάδων ανθρώπων, μίλησε για τη σημασία των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην καθημερινότητα, στη γνώση, στην παιδεία, στην υγεία, στην εξέλιξη του σύγχρονου κόσμου και, πρώτιστα, στην ανάπτυξη της οικονομίας. Είπε ότι το κίνητρο για τις επιτυχίες του Οργανισμού είναι η ικανοποίηση των αναγκών των πελατών του και έκλεισε με μια υπόσχεση: «Μεγαλύτερη σημασία έχουν τα χρόνια που έρχονται, τα επόμενα πενήντα χρόνια. Παρακολουθήστε μας. Δεν φαντάζεστε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε μαζί.»

Την εκδήλωση  συμπλήρωσαν με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, το Εργαστήρι Εγχόρδων του βιρτουόζου βιολονίστα και μουσικοπαιδαγωγού κ. Ματθαίου Καριόλου,  το συγκρότημα ηλεκτρικών εγχόρδων Fortissimo και ο  Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ο καλλιτέχνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Οργανισμό, αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση για να κλείσει τη βραδιά, σκορπώντας κέφι σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η Cyta ιδρύθηκε την 1η Απριλίου 1961 ως Ημικρατικός Οργανισμός, με σκοπό την παροχή, συντήρηση και ανάπτυξη πλήρους τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.

Μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια έχει υλοποιήσει ένα πολύ μεγάλο έργο και έχει φέρει τις τηλεπικοινωνίες στην Κύπρο σε επίπεδο ισάξιο με αυτές των ανεπτυγμένων χωρών. Στις δύσκολες οικονομικές στιγμές του τόπου συνέβαλε στην ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας. Με τη σύγκλιση των τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ψυχαγωγίας και τη διαμόρφωση ενός νέου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, η Cyta έχει επανατοποθετηθεί στην αγορά ως ο κορυφαίος παροχέας ενός πλήρους φάσματος υπηρεσιών ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Έχει καθιερώσει τη χώρα μας ως τηλεπικοινωνιακό κόμβο στην περιοχή, ενώ από το 2008 δραστηριοποιείται με επιτυχία στην ελληνική αγορά, μέσω της θυγατρικής της Cyta Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment