15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Cyta Crowdhackathon Smartcity: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο τριήμερος τεχνολογικός μαραθώνιος για έξυπνες πόλεις στις εγκαταστάσεις της Cyta

    Cyta Crowdhackathon Smartcity 1

    Τον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Cyta Crowdhackathon Smartcity, φιλοξένησε η Cyta από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου στα Κεντρικά της Γραφεία στη Λευκωσία. Για τρεις συνεχόμενες μέρες, ομάδες από μαθητές λυκείων, φοιτητές, ακαδημαϊκούς, και νέους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στον μαραθώνια, ειχαν την ευκαρια με τη βοήθεια έμπειρων μεντόρων που προέρχονταν από τους Δήμους, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, να δημιούργησαν πρωτότυπες πιλοτικές εφαρμογές, χρήσιμες για τις πόλεις και την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Ο Μαραθώνιος, που στόχευε στην στήριξη της καινοτομίας, της νεανικής και νεοφυούς  επιχειρηματικότητας, ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις των εφαρμογών των ομάδων σε κριτική επιτροπή και στο κοινό. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν στελέχη Δημοτικών Αρχών, ακαδημαϊκοί, καθώς και έμπειρα στελέχη της αγοράς.

    Cyta Crowdhackathon Smartcity 4

    Τα βραβεία δόθηκαν ως ακολούθως:

    • 1ο βραβείο,  ύψους €2.500, στην ομάδα Ομάδα Analyzers, για την εφαρμογή NFC Based Trash Management για διαχείριση απορριμάτων.
    • 2ο βραβείο, ύψους €1.500, στην ομάδα  0xGG για την εφαρμογή τους Blockchain Governance Platform For Transparent Procurement.
    • 3ο βραβείο, ύψους €1.000, ευρώ στην ομάδα LifeSonar για την εφαρμογή Public Health Monitoring Booth

    Σημειώνεται επίσης ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παραχώρησε υποτροφίες σε όλους τους νικητές του Cyta Smartcity Crowdhackathon, στηρίζοντας έτσι την καινοτόμο τεχνολογική ανάπτυξη και νεοφυή επιχειρηματικότητα.

    Ο Δήμαρχος Ύψωνα κ Παντελής Γεωργίου, εντυπωσιασμένος από την εφαρμογή της νικήτριας ομάδας NFC Based Trash Management που αποτελεί μια «έξυπνη» λύση αποτελεσματικής διαχείρισης απορριμάτων, προσκάλεσε στο γραφείο του τα μέλη της ομάδας για να συζητήσουν το ενδεχόμενο υλοποίησης της εφαρμογής τους.

    Τέλος, σημειώνεται ότι τo Cyta Crowdhackathon Smartcity διοργανώθηκε από το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta με την τεχνολογική υποστήριξη της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy, ενώ τη διοργάνωση στήριξαν η Cyta, η Τράπεζα Κύπρου, η JCC Payments, η KPMG, η CyRIC, η ΚΕΔΕ και η ΟTS.

    Cyta Crowdhackathon Smartcity 3 Cyta Crowdhackathon Smartcity 2

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles