21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Cyta Hellas: Δεσμευτικές προσφορές από Vodafone και Wind για την θυγατρική της ΑΤΗΚ στην Ελλάδα

    cyta_hellas

    Η Vodafone και η Wind, όπως αναμενόταν, κατέθεσαν χθες τις δεσμευτικές τους προσφορές για απόκτηση της Cyta Hellas, επιβεβαιώνοντας έτσι τα σενάρια που ήθελαν τις δυο εταιρείες να μονομαχούν έως το τέλος για την απόκτηση της θυγατρικής της Cyta στην Ελλάδα.

    Αντίθετα, η PCCW Global, (βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom), που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον μη δεσμευτικού χαρακτήρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, φέρεται να μην προχώρησε τελικά στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς. Ρολό στην εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να διαδραμάτισε και το γεγονός ότι ο Hong Kong Telecom ήταν απρόθυμη να στηρίξει οικονομικά το «εγχείρημα» της PCCW Global.

    Οι προσφορές κατατέθηκαν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου μέσω των εκπροσώπων των δύο εταιρειών στην Κύπρο πριν τις 14:30 χθες το μεσημέρι όπως ακριβώς προέβλεπε η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών. Στην συνέχεια, με βάση την προκαθορισμένη διαδικασία, οι σύμβουλοι του διαγωνισμού που είναι η Pricewaterhouse Coopers, και ο οίκος McKinsey, θα αποσφραγίσουν τις προσφορές τον ερχόμενο Ιανουάριο, οι οποίες θα τεθούν για αξιολόγηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου το όποιο και θα αναδείξει τον προτιμητέο επενδυτή. Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του Δ.Σ της ΑΤΗΚ η σύμβαση για τον επενδυτή θα πρέπει να εγκριθεί από την Κυπριακή Βουλή. Δεδομένης της προεκλογικής περιόδου αλλά και του γεγονότος ότι η Βουλή θα λειτουργήσει εκ νέου στα μέσα Φεβρουαρίου του 2018 η όλη διαδικασία αποξένωσης της Cyta Hellas από την ΑΤΗΚ, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles