17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    «CYTA Ltd» μέρος 2ον: Στην Επιτροπή Οικονομικών της βουλής για 2η φορά τα νομοσχέδια για την αποκρατικοποίηση της ΑΤΗΚ

    cyta kentrika grafia

    Συζητείται σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για δεύτερη φορά, το νομοσχέδιο για τον «μετασχηματισμό» της ΑΤΗΚ, και την ίδρυση νέας εταιρείας ιδιωτικού δικαίου με την ονομασία «CYTA Ltd», στην οποία θα μεταφερθούν οι τηλεπικοινωνιακές εργασίες και τα περιουσιακά στοιχεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) στα πλαίσια της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Αρχής.

    Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, που ξεκίνησε να συνεδριάζει σήμερα στις 10 το πρωί στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, θα τεθούν επίσης άλλα δύο νομοσχέδια που σχετίζονται με τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΑΤΗΚ. Το πρώτο νομοσχέδιο αφορά τα εργασιακά ζητήματα και το δεύτερον θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας. Τα μέλη της Επιτροπής θα συζητήσουν επίσης την τροποποίηση των κανονισμών περί Προσωπικού και περί Συντάξεων Υπαλλήλων της ΑΤΗΚ.

    Στη συνεδρία κλήθηκαν επίσης να παραστούν ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων, ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Προϊστάμενος της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της CYTA.

    Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής, που έγινε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Οικονομικών παρουσιάζοντας ενώπιον της Επιτροπής τα νομοσχέδια, επεσήμανε ότι η διάθεση μετοχικού κεφαλαίου σε στρατηγικό επενδυτή θα μειώσει το δημόσιο χρέος και το κόστος του χρέους, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η Cyta δεν θα χάσει την ευκαιρία να πορευτεί προς το μέλλον σαν σύγχρονος και ευέλικτος οργανισμός, αντιμετωπίζοντας τις εξελίξεις, τις προκλήσεις και το διεθνή ανταγωνισμό που προκαλούν οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που οδήγησαν, όπως ισχυρίσθηκε, σε μείωση των κερδών όλων των εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, παγκοσμίως.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles