15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Cyta: Με το βλέμμα στο 5G παρουσίασε χθες το δίκτυο 4.5G

    00000 HERO BANNER GALLO 950X275 GR ENG

    Με το βλέμμα στο 5G, η Cyta παρουσίασε χθες (Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017) στη Λευκωσία, το μεγάλο έργο της ολικής αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε δίκτυο 4.5G.Μια εξέλιξη που της επιτρέπει να συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα των 20 τηλεπικοινωνιακών παρόχων παγκοσμίως, που διαθέτουν δίκτυο 4.5 G. Ειδικότερα, με την τεχνολογία 4.5 G η Cyta έχει την δυνατότητα προσφοράς υπέρ – υψηλών ταχυτήτων (πέραν των 500 Mbps) που βοηθούν σημαντικά και προάγουν την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της κινητής ευρυζωνικότητας στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία 4.5G παρέχεται ήδη από την Cyta (από τον Μάιο), σε αστικά κέντρα και τουριστικές περιοχές, ενώ σύντομα θα επεκταθεί για να καλύψει ακόμη περισσότερες γεωγραφικές περιοχές.

    Η Πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Πάνου Ρουβιθά, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του δικτύου 4.5 G της Cytamobile-Vodafone, επεσήμανε ότι η Cyta επιβάλλεται να κινείται με ταχύτητα, ευελιξία, αποτελεσματικότητα και επιχειρηματική λογική μέσα σε ένα σκληρά ανταγωνιστικό περιβάλλον, και την ίδια στιγμή οι κινήσεις της να καθορίζονται από ένα πλαίσιο αρχών διαφάνειας και ακεραιότητας. Τόνισε επίσης ότι σήμερα, η Cyta αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι ήταν και θα είναι εδώ, πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος στην εξέλιξη της επικοινωνίας. Με τη νέα γενιά δικτύων της, η Cyta χαράσσει και πάλι το δρόμο και φέρνει σήμερα το αύριο στην επικοινωνία.

    O Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ. Μιχάλης Αχιλλέως, ανέφερε ότι, η εξέλιξη είναι μια συνεχής πορεία για τη Cyta και γι’ αυτό συνεχίζει να επενδύει όλο και περισσότερο σε λύσεις που καθιστούν τα δίκτυά της σημαντική πλατφόρμα καινοτομίας και ανάπτυξης, αλλά κυρίως μεταμορφώνουν και διευρύνουν την ανθρώπινη επικοινωνία. Συνέχισε λέγοντας ότι η Cyta μετουσιώνει σε πράξη και ικανοποιεί τις τάσεις που τη διατηρούν συναφή με τις ανάγκες των πελατών της, οι οποίοι επιζητούν ευελιξία, ευκολία και ταχύτητα που ενσωματώνει συνδυαστικά και αδιάλειπτα το φυσικό και τον ψηφιακό τους κόσμο.

    Ο Ανώτερος Διευθυντής Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Cyta, κ. Χρύσης Φοινιώτης, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του δικτύου και τους λόγους που το τοποθετούν μεταξύ των καλύτερων δικτύων στον κόσμο. Με πέραν του 99.5% γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη σε 3G και 75% πληθυσμιακή κάλυψη σε 4G, οι πελάτες της Cyta μπορούν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του γρηγορότερου και πιο εξελιγμένου τεχνολογικά δικτύου κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο. O κ. Φοινιώτης τόνισε επίσης, ότι ενώ αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται το 4.5G, το οποίο ήδη λειτουργεί με 50 σταθμούς βάσης σε όλα τα αστικά κέντρα και στις κύριες τουριστικές περιοχές του νησιού, εξυπηρετώντας έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών, προσφέροντας τους μέχρι και 525 Mbps, πολύ σύντομα αξιοποιώντας τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει το δίκτυο 4.5G, η Cyta θα είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της ταχύτητες μέχρι και 700 Mbps.

    Από την πλευρά του ο Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Κουλίας, αναφέρθηκε στην αναβαθμισμένη εμπειρία που θα έχουν οι πελάτες της Cytamobile-Vodafone, τόσο της καταναλωτικής, όσο και επιχειρηματικής αγοράς. Όπως επεσήμανε, με το νέο δίκτυο 4.5G αλλάζει πρακτικά η ζωή και η καθημερινότητα των πελατών αφού, μέσω του, απολαμβάνουν πολύ ψηλές ταχύτητες πλοήγησης, άμεσο κατέβασμα μουσικής και βίντεο, ταχύτατο ανέβασμα στα κοινωνικά δίκτυα, υψηλής ποιότητας θέασης στο διαδίκτυο και άλλα.

    Τέλος, σημειώνεται ότι για να απολαύσει κάποιος ολοκληρωτικά την εμπειρία του 4.5G, είναι απαραίτητο να διαθέτει smartphone που υποστηρίζει την συγκεκριμένη τεχνολογία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles