19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Cyta: Περιβαλλοντική εκδήλωση με θέμα «Τα παιδιά προστατεύουν το περιβάλλον»

    cyta 2

    Παιδική περιβαλλοντική εκδήλωση με θέμα «Τα παιδιά προστατεύουν το περιβάλλον» διοργάνωσε χθες η Cyta σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου με στόχο την στήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Γνωρίζω τα Απόβλητα: εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προώθηση της μείωσης των αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση στην Κύπρο». Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου και τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, έλαβαν μέρος παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Στροβόλου, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε οικολογικό βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με θέμα το περιβάλλον. Στη συνέχεια φύτεψαν διάφορα φυτά σε παλιά ελαστικά οχημάτων της Cyta, τα οποία είχαν προηγουμένως βαφτεί με οικολογικές μπογιές.

    cyta 3

    Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους στο Θέατρο του Δήμου Στροβόλου, ο Δήμαρχος, κ Παπαχαραλάμπους, τόνισε «τη σημασία της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας στους νέους μας, που με ιδιαίτερη χαρά παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια να επιτελείται συστηματικά, μεθοδικά και με επιμέλεια από τα σχολεία μας, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.»

    cyta 7

    Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, στο δικό της χαιρετισμό, ανέφερε, ότι, «τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν εποικοδομητικά στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης σε επίπεδο σχολείου και τοπικών αρχών, καθώς και στην ένταξη με απλά βήματα στη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας που έχει ως στόχο κυρίως τη μείωση των αποβλήτων την επαναχρησιμοποίηση των φυσικών πόρων, τη δημιουργία βιώσιμων προϊόντων και βιώσιμων κοινωνιών».

    cyta 5

    Η Πρόεδρος της Cyta, στο χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων, ότι, «Μέσα από τη διαχρονική της πορεία, η Cyta ταυτίζεται απόλυτα με την ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στον τόπο μας ενώ, παράλληλα, διαμορφώνει ενεργά την πορεία και το μέλλον τους. Την ίδια όμως στιγμή, σε κάθε μας ενέργεια, λόγω της φύσης μας ως Οργανισμός, επιβάλλεται να έχουμε αντίληψη της ευθύνης μας προς την κοινωνία και τους πελάτες μας. Η ευρύτερη κοινωνική ευθύνη, με τις πτυχές που τη συνθέτουν, αποτελεί την πυξίδα της αποστολής μας. Αναπόσπαστο μέρος αυτής της κοινωνικής ευθύνης που υπηρετεί με προσήλωση η Cyta, είναι και η προστασία του περιβάλλοντος». Απευθυνόμενη στους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τα παιδιά, η κα Ρουβιθά τα ευχαρίστησε για την ενεργή τους συμμετοχή και σημείωσε «δείχνετε σε όλους μας πως, όχι μόνο ξέρετε τι σημαίνει δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά, ξέρετε και πως, με τις προσπάθειές σας, να την κάνετε πραγματικότητα. Eάν το περιβάλλον είχε πρόσωπο, θα θέλαμε αυτό το πρόσωπο να ήταν παιδικό. Πρόσωπο φωτεινό και αισιόδοξο!» κατέληξε η Πρόεδρος της Cyta.

    cyta 1

    ????????????????????????????????????

    cyta 8

    ????????????????????????????????????

    cyta 6

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles