17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Cyta: Πέτυχε το στόχο για μηδενικά απόβλητα στις χωματερές

    Έναν από τους σημαντικότερους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης πέτυχε η Cyta, που γίνεται ο πρώτος οργανισμός στην Κύπρο με «μηδενικά» απόβλητα στις χωματερές (Zero Waste to Landfill), εξασφαλίζοντας έτσι τη σχετική επαλήθευση (verification) από την εταιρεία TUV Cyprus Ltd.

    Η παράδοση του σχετικού πιστοποιητικού επαλήθευσης, έγινε χθες στη Λευκωσία (Τρίτη, 31 Ιανουαρίου) στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη, μελών της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Bουλής, του Διευθυντή Τμήματος Περιβάλλοντος κ.ά.

    Η επαλήθευση αυτή επιτυγχάνεται όταν ένας οργανισμός ανακυκλώνει ποσοστό πέραν του 95% των αποβλήτων του. Συγκεκριμένα, η Cyta παρά το μέγεθός της και το μεγάλο εύρος των δραστηριοτήτων της, πέτυχε μέσα από συστηματική φιλο-περιβαλλοντική πολιτική, ποσοστό 95,5% των αποβλήτων που παράγονται από τις δραστηριότητες της να ανακυκλώνονται, και να στέλνεται στις χωματερές μόνο το 4,5% των απόβλητων (αφορούν χαρτί, πλαστικό, καλώδια, μπαταρίες, οχήματα, οργανικά απόβλητα, πασσάλους, μελανοδοχεία, ελαστικά, ξύλα, κ.ά.).

    Τέλος, σημειώνεται ότι η πολιτική της Cyta για το περιβάλλον εντάσσεται στην ευρύτερη Εταιρική Κοινωνική της Ευθύνη και αγκαλιάζει όλους τους τομείς της κοινωνίας σε ό,τι αφορά την ευθύνη της προς τους πελάτες, το προσωπικό, τους συνεργάτες και προμηθευτές της, την ευρύτερη κοινωνία και το κράτος. Ξεκινώντας από το 2001, δεσμεύτηκε να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη και να εργάζεται για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία τους στο περιβάλλον.

    Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta, κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου, είπε ότι νοιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση και δικαίωση που η έμπρακτη ευθύνη του Οργανισμού απέναντι στο περιβάλλον αναγνωρίζεται για ακόμα μια φορά, καθιστώντας, μάλιστα, τη Cyta ως τον πρώτο οργανισμό στην Κύπρο με «μηδενικά» απόβλητα στις χωματερές. Ευχαρίστησε την TUV Cyprus Ltd για τη επαλήθευση των δράσεων και των ενεργειών του Οργανισμού και απέδωσε τα εύσημα στο προσωπικό της Cyta, που πέτυχε αυτή τη σημαντική διάκριση μέσα από διαχρονικές προσπάθειες και με γνώμονα τη σταθερή φιλο-περιβαλλοντική πολιτική του Οργανισμού.

    cyta rena rouvitha panou

    Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης, στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι οι πρωτοβουλίες όλων, ανεξαρτήτως μεγέθους, συνεισφέρουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας, καθώς και στην προώθηση των περιβαλλοντικών δεσμευτικών πολιτικών του κράτους. Ο κ. Κουγιάλης συγχάρηκε τη Cyta για τις ενέργειές της για προστασία του περιβάλλοντος και για τη συνέπειά της στην εφαρμογή της Εταιρικής Κοινωνικής της Πολιτικής και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους οργανισμούς, επιχειρήσεις, και οργανωμένα σύνολα που από τις δραστηριότητες τους παράγουν απόβλητα.

    DSC_3755

    DSC_3797

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles