Με το ευρηματικό μήνυμα «Περιβάλλον Συγγνώμη» που ανασύρει στην επιφάνεια την σημερινή τραγική δυσαρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στον εκδρομικό χώρο του Φράγματος Ξυλιάτου, το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος που διοργάνωσε η Cyta σε συνεργασία με την ανεξάρτητη μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινη Ασπίδα» και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Σκοπός της εκδήλωσης που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ήταν η προώθηση και ανταλλαγή μηνυμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς σε θέματα που αφορούν την ορθή χρήση του κινητού τηλεφώνου και του ασύρματου δικτύου (Wi-Fi), καθώς και τους τρόπους προστασίας από τις επιπτώσεις έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Cyta, σταθερά προσηλωμένη σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής, προωθεί εταιρικές διαδικασίες που βοηθούν με διάφορους τρόπους στη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, στην ανακύκλωση των αποβλήτων (αλουμίνιο, ξύλο, σίδερο, μπαταρίες, πολυστερίνη, μελάνια εκτυπωτών, καλώδια, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), στην επαναχρησιμοποίηση υλικών, καθώς και στη χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού.