15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Cyta: Προκήρυξη διαγωνισμού «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

    cyta 7

    Εκδήλωση αφιερωμένη στο περιβάλλον διοργάνωσε η Cyta, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος CYMEPA και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προκήρυξης του ετήσιου μαθητικού Διαγωνισμού “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, την περασμένη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία.

    Όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός που στηρίζεται από την Cyta για 15η χρονιά, διοργανώνεται ανάμεσα σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Κύπρου και αφορά την επιλογή των καλύτερων μαθητικών άρθρων, φωτογραφιών και μικρής διάρκειας βίντεο με θέμα το περιβάλλον.

    Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ Μιχάλης Αχιλλέως Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, η κα Ιωάννα Παναγιώτου Επίτροπος Περιβάλλοντος, o κ Αντώνης Μακρίδης Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, ο Πάτερ Δημήτριος Μαππούρας επιθεωρητής στο Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού και ο Γενικός Γραμματέας της Οικολογικής Οργάνωσης CYMEPA, Δρ. Μιχάλης Ιερείδης.

    Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος κ Θεόδουλος Κουλλαπής, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Τι σημαίνει να είσαι περιβαλλοντικός δημοσιογράφος».

    Θεόδουλος Κουλλαπής, Δημοσιογράφος – Κύριος Ομιλητής
    Θεόδουλος Κουλλαπής, Δημοσιογράφος – Κύριος Ομιλητής

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 100 σχολεία από όλη την Κύπρο, μαθητές των οποίων ερευνούν τα θέματά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δημοσιογραφικά μέσα και ανταλλάζοντας σχετικές πληροφορίες με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα, μέσω του διαδικτύου. Τα καλύτερα άρθρα, φωτογραφίες και φιλμάκια των μαθητών αναρτούνται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.cymepa.net και βραβεύονται σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι νέοι της Κύπρου έχουν διακριθεί μέσα από τους ευρωπαϊκούς αυτούς διαγωνισμούς.

    Μιχάλης Αχιλλέως - Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Cyta
    Μιχάλης Αχιλλέως – Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Cyta
    Πάτερ Δημήτριος Μαππούρας - Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Επιθεωρητής
    Πάτερ Δημήτριος Μαππούρας – Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Επιθεωρητής
    Ιωάννα Παναγιώτου - Επίτροπος Περιβάλλοντος
    Ιωάννα Παναγιώτου – Επίτροπος Περιβάλλοντος
    Αντώνης Μακρίδης -  Πρόεδρος Ένωσης Συντακτών
    Αντώνης Μακρίδης – Πρόεδρος Ένωσης Συντακτών
    Μιχάλης Ιερείδης - ΓΓ Cymepa
    Μιχάλης Ιερείδης – ΓΓ Cymepa

    cyta 9

    cyta 8

     

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles