16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Cyta: Σημαντική συνεργασία με την Cloud Constellation Corporation για φύλαξη δεδομένων στο διάστημα

    Την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Αμερικανικής εταιρείας Cloud Constellation Corporation και της στρατηγικής επιχειρηματικής μονάδας της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, Cytaglobal, ανακοινώσε η Cyta. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η μεταπώληση της υπηρεσίας «SpaceBelt Data Security as a Service (DSaaS)» από την Cyta, την οποια θα ενταξει στο χαρτοφυλακίο υπηρεσιών της, με σκοπό την κάλυψη  αναγκών επιχειρηματικών πελατών και κυβερνητικών υπηρεσιών.

    Να σημειωθεί ότι η Cloud Constellation Corporation έχει αναπτύξει ένα πρωτοπόρο ιδιόκτητο δίκτυο κέντρων αποθήκευσης δεδομένων υψηλών ταχυτήτων στο διάστημα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω δορυφόρων που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη, χωρίς τα δεδομένα να περνούν από επίγεια σημεία φύλαξης, έτσι ώστε να παρέχουν ασφαλείς υποδομές δικτύων «cloud» σε παροχείς υπηρεσιών, επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες ανά το παγκόσμιο. Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνται τα κρίσιμα δεδομένα ασφάλειας οργανισμών και εταιρειών σε Ασία, Αφρική και Ευρώπη.

    Ο Διευθυντής Εθνικής και Διεθνούς Χονδρικής Αγοράς της Cyta, κ. Χρίστος Λιμνατίτης, αναφερόμενος στην σημαντική αυτή εξέλιξη είπε τα ακόλουθα: “Το SpaceBelt™ DSaaS είναι μια νέα καινοτόμα εφαρμογή νοητών δικτύων «cloud», που παρέχει διεθνώς, ασφαλή αποθήκευση δεδομένων στο διάστημα. Τα πρωτοποριακά προϊόντα ασφάλειας της Spacebelt θα μας επιτρέψουν να εμπλουτίσουμε και να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών μας σε νέους τομείς, εξυπηρετώντας τις στρατηγικής σημασίας ανάγκες για ασφάλεια κρίσιμων δεδομένων των πελατών μας, μέσω της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων του συγκεκριμένου ασφαλούς διεθνούς δικτύου».

    Από την πλευρά του ο κ. Dennis R. Gatens, Ανώτατος Εμπορικός Διευθυντής (CCO) της Cloud Constellation Corporation, σημείωσε «Η Cytaglobal διασφαλίζει την τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση σημαντικών αγορών στην Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Μέσω της συνεργασίας αυτής και τον συνδυασμό των υπηρεσιών των δύο οργανισμών, διαβλέπουμε μια μεγάλη ευκαιρία για παροχή υπηρεσιών ασφάλειας δεδομένων, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, εξυπηρετώντας επιχειρηματικούς πελάτες και Υπηρεσίες με ιδιαίτερη ευαισθησία για την ασφάλεια των επικοινωνιών τους».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles