20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Cyta: σταθερά προσηλωμένη στη βιώσιμη Ανάπτυξη, έλαβε για 6η συνεχή χρονιά τα πιστοποιητικά Zero Waste to Landfill και Green Offices

    Τα πράσινα πιστοποιητικά «Zero Waste to Landfill» και Green Offices, έλαβε για 6η συνεχή χρονιά η Cyta. Για να το πετύχει αυτό η Cyta, ανακύκλωσε ή να επαναχρησιμοποίησε κατά την διάρκεια του 2021, το 98,6% των αποβλήτων της, που αποτελεί και το ψηλότερο ποσοστό που έχει πετύχει μέχρι στιγμής.

    Σημειώνεται ότι η πιστοποίηση Zero Waste to Landfill προϋποθέτει την ανακύκλωση πέραν του 95% των αποβλήτων μιας επιχείρησης. Το πιστοποιητικό παρέδωσε η Γενική Διευθύντριά της TUV Austria Cyprus, κ Σουσάννα Χαραλαμπίδου, στην Επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Cyta, κ Αλίκη Δράκου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2022.

    Το πιστοποιητικό Green Offices είναι ένα πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας για κτήρια και γραφεία, που προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή και τήρηση αυστηρών κριτηρίων που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, νερού και χαρτιού, την ορθολογιστική διαχείριση απορριμμάτων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση κτλ.

    Η Cyta το έχει εξασφαλίσει για 49 στελεχωμένα κτήριά της. Το Πρόγραμμα Green Offices τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος  και τυγχάνει διαχείρισης από την Κυπριακή Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος CYMEPA.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles