18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Cyta: Σταθερά προσηλωμένη στην εκπαίδευση του κοινού για ένα ασφαλές διαδίκτυο

    cyta safer internet day

    Η Cyta συμμετέχοντας ενεργά στις διεθνείς εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, με κεντρικό μήνυμα φέτος το «Ανάλαβε δράση, για ένα καλύτερο διαδίκτυο» συνδιοργανώσε για άλλη μια χρόνια με το Υπουργείο Παιδείας, ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία.

    Στην εκδήλωση φιλοξενηθήκαν φέτος μαθητές Δημοτικής (δύο τελευταίες τάξεις), της Μέσης και της Τεχνικής Εκπαίδευσης, μαζί με παιδιά από την Καρπασία ενώ παιδιά από τη Σχολή Κωφών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ημερίδα μέσω Real Time Capturing, που επιτρέπει την αναπαραγωγή του προφορικού λόγου σε γραπτό, σε πραγματικό χρόνο. Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί, γονείς και εμπλεκόμενοι  φορείς, όπως η Αστυνομία, οι Σύνδεσμοι Γονέων, το Σώμα Προσκόπων κ.ά.

    cyta safer internet day ipourgos paideias kadis

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κος Κώστας Καδής, ο οποίος τόνισε τη σημασία της σωστής χρήσης του διαδικτύου, τις ευθύνες των γονιών και του σχολείου και ευχαρίστησε τη Cyta για τη σταθερή συνεργασία και για τις ενέργειές της προς αυτή την κατεύθυνση.

    cyta safer internet day 2

    Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κος Μιχάλης Αχιλλέως,  αφού ευχαρίστησε το Υπουργείο για τη μακροχρόνια και παραγωγική συνεργασία, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έφερε το διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο και τόνισε την επέκταση της χρήσης του σε όλο και σε μικρότερες ηλικίες. Αναγνωρίζοντας το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στον Οργανισμό για την εκπαίδευση των παιδιών για την ορθή του χρήση, είπε ότι οι δραστηριότητές του είναι πολυσχιδείς και αδιάλειπτες.

    Ο Διευθυντής Καταναλωτικής Αγοράς της Cyta, κος Κίκης Κυριάκου, έκανε αναφορά στις διαχρονικές ενέργειες και στη συνεισφορά  της Cyta στο συγκεκριμένο τομέα, όπως η δωρεάν προσφορά της υπηρεσίας Safe Internet της Cytanet σε σχολεία και σε σπίτια, καθώς και της εφαρμογής safeMobile σε κινητά (για πελάτες της Cytamobile-Vodafone). Ο κος Κυριάκου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές παρουσιάσεις που διοργανώνει και προσφέρει εδώ και χρόνια  η Cyta σε όλα τα σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, αλλά και σε άλλες ανάλογες που σχεδιάζονται ειδικά για τους γονείς, καθώς και στη σημασία που δίνει γενικά ο Οργανισμός για τη διοργάνωση ημερίδων και ενημερωτικών παρουσιάσεων για το θέμα για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, ΜΜΕ και άλλα οργανωμένα σύνολα.

    cyta safer internet day google pachatouridis

    Ο κος Πάνος Παχατουρίδης, από τη Google και ο κος Σταύρος Κοντακτσής, ειδικός σε θέματα κοινωνικών δικτύων, μέσα από τις δικές τους εμπειρίες, έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές στους μαθητές για την αποφυγή των κινδύνων που παραμονεύουν στο διαδίκτυο (εθισμός, bullying, συνομιλίες με αγνώστους κτλ) και τόνισαν ότι η ψηφιακή ασφάλεια είναι ένα ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζεται μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση των χρηστών.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles