15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Cyta: Στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία«Πρασινίζουμε την Κύπρο»

    cyta-prasinizoume-5

    Την απόφασή της να στηρίξει ενεργά την πρωτοβουλία «Πρασινίζουμε την Κύπρο», που έχει ως κύριο στόχο την αναδάσωση της Σολέας και της Αργάκας, ανακοίνωσε η Cyta στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε πρόσφατα στα Κεντρικά της Γραφεία στη Λευκωσία. Την εξαγγελία της απόφασης έκανε η ίδια η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Οργανισμού κα Ρένα Ρουβιθά – Πάνου, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, το Τμήμα Δασών, ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Ένωση Κοινοτήτων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ρένα Ρουβιθά «ο κόσμος της Cyta συμμετέχει περήφανα στη μεγάλη κοινή προσπάθεια να πρασινίσει και πάλι η καμένη γη μας».

    cyta-prasinizoume-4

    Στο πλαίσιο αυτό η Cyta, θα αναλάβει να καλύψει το 50% του κόστους των δενδρυλλίων που απαιτούνται για την αναδάσωση των καμένων περιοχών της Σολέας και της Αργάκας. Επιπρόσθετα θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση του ιστορικού χώρου «Λημέρια της ΕΟΚΑ», καθώς και του μονοπατιού που οδηγεί στο συγκεκριμένο χώρο. Παράλληλα, για τις εργασίες που θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση του πράσινου στα καμένα δάση, η ΑΤΗΚ θα συμβάλει ενεργά ώστε να εργοδοτηθούν άνεργοι από την περιοχή της Σολέας. Επίσης ομάδα εθελοντών-υπαλλήλων της ΑΤΗΚ, θα εκπαιδευτεί και θα συμμετέχει, σε τακτική βάση, στις δενδροφυτεύσεις που θα γίνονται στις δύο περιοχές.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cyta για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού στο περιβάλλον, προχώρησε από τον περασμένο Μάρτιο σε μια ανάλογη πρωτοβουλία, καθιερώνοντας δενδροφυτεύσεις αντίστοιχες με το 10% των νέων συνδέσεων της Υπηρεσίας Cytavision.

    cyta-prasinizoume-3 cyta-prasinizoume-2 cyta-prasinizoume-1

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles