21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Cyta: βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

    Σε εκδήλωση που έγινε χθες (Δευτέρα 15 Μαΐου 2017) στην Λευκωσία, βραβεύτηκαν οι νικητές του μαθητικού διαγωνισμού «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον». Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».

    Στο πρόγραμμα συμμετείχαν φέτος σχολεία από όλη την Κύπρο, οι μαθητές των οποίων διερευνούν τα θέματά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δημοσιογραφικά μέσα και ανταλλάζοντας σχετικές πληροφορίες με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα, μέσω του διαδικτύου. Σημειώνεται ότι τα καλύτερα άρθρα, φωτογραφίες και φιλμάκια των μαθητών αναρτούνται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.cymepa.org.cy και συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, επιτυγχάνοντας μάλιστα και διακρίσεις. Επίσης, δημοσιεύονται στο περιοδικό του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ Νίκος Κουγιάλης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Σοφία Χριστοδούλου. Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΡΙΚ κ Θανάσης Τσώκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών κ Γιώργος Φράγκου, ο Διευθυντής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων κ Γιώργος Πενηνταέξ και η Γενική Διευθύντρια της Αρχής Λιμένων κα Ανθή Κληρίδου.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση από τη Δρα Κωνσταντίνα Τσαμπούκου – Σκαναβή, Διευθύντρια Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για την παγκόσμια διάκριση που πέτυχαν για την κλιματική αλλαγή. Συγκεκριμένα,  εξασφάλισαν, ανάμεσα σε 866 συμμετοχές από 153 χώρες, το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό βίντεο με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, που έγινε στο Μαρόκο τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο της διάσκεψης για το περιβάλλον COP 22. O κ Κυριάκος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που έχουν γίνει για το πρότυπο λιμάνι της Σκύρου. Η Cyta τίμησε για την επιτυχία τους, τόσο την κα Σκαναβή, όσο και την ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που δούλεψε στο έργο για το Λιμένα Σκύρου, καθώς και τον κ Αντωνόπουλο.

    Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ Μιχάλης Αχιλλέως, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους συνεχάρη, τόσο τους νέους που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», όσο και την ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

    Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός συγχάρηκε όλους τους βραβευθέντες, καθώς και τους διοργανωτές της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές δράσεις του Υπουργείου του. Τόσο ο Υπουργός, όσο και η Επίτροπος Περιβάλλοντος αναφέρθηκαν στην ουσιαστική και διαχρονική συμβολή της Cyta στα περιβαλλοντικά θέματα. Από την πλευρά της Cyta, ο Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού, κ. Θεόδουλος  Μακρυγιάννης παρουσίασε την περιβαλλοντική πολιτική και το επίτευγμα επαλήθευσης της Cyta ως του πρώτου οργανισμού στην Κύπρο με μηδενικά απόβλητα στις χωματερές. Παρουσιάσεις για τη δράση των οργανώσεων ΑΚΤΗ και Eco – Cypria  έγιναν επίσης από τους εκπροσώπους τους κα Μαρκέλα Παπανικολάου και κ Πιεραντώνιο Παπάζογλου αντίστοιχα.

    Τέλος, εκ μέρους του Οργανισμού CYMEPA, ο κ. Ιερείδης, ο οποίος συντόνιζε την εκδήλωση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αυξανόμενο ενδιαφέρον που παρατηρείται για το πρόγραμμα Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον, το οποίο συντονίζεται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη και στηρίζεται εδώ και 16 χρόνια, τόσο από τη Cyta, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

    v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}

    Σημειώνεται ότι αθλοθέτης των βραβείων ήταν η Cyta. Συνημμένα θα βρείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles