24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Cytamobile-Vodafone: Τι αλλάζει από σήμερα για όσους χρησιμοποιούν το κινητό τους σε χώρες της ΕΕ

    roaming-europe

    Παρελθόν αποτελούν από σήμερα Πέμπτη 1ην Ιούνιο 2017 οι χρεώσεις περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα, η Cytamobile-Vodafone υιοθετώντας πλήρως τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τη Διεθνή Περιαγωγή εφαρμόζει από σήμερα 1η Ιουνίου 2017 το “Roaming Like At Home”, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες Προγραμμάτων Συμβολαίου και προπληρωμένης soeasy  της Cytamobile-Vodafone να χρησιμοποιούν το πρόγραμμά τους χωρίς να έχουν επιπρόσθετες χρεώσεις, όταν ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Γιβραλτάρ και Μονακό.

    Πιο συγκεκριμένα, από την εφαρμογή του Roaming Like at Home, οι συνδρομητές της Cytamobile-Vodafone σε προγράμματα συμβολαίου που περιλαμβάνουν λεπτά ομιλίας (όπως RED, RED Family, MakeYourOwn, soeasy Plus), θα μπορούν από σήμερα να μεταφέρουν τα συμπεριλαμβανόμενα λεπτά του προγράμματος τους ενόσω βρίσκονται σε περιαγωγή στην ΕΕ χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Μετά την εξάντληση των λεπτών αυτών θα ισχύει η χρέωση που εφαρμόζεται στην κυπρο για το πρόγραμμα τους. Παράλληλα, οι πελάτες της Cytamobile-Vodafone σε προγράμματα χωρίς συμπεριλαμβανόμενα λεπτά (όπως Classic, Light, soeasy) όταν βρίσκονται σε περιαγωγή στην ΕΕ θα χρεώνονται από σήμερα με βάση το τοπικό τέλος των €0,09 / λεπτό (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 19%). 

    Τι θα ισχύει από σήμερα στην πρόσβαση του Mobile Internet

    Κάτι ανάλογο θα ισχύει από σήμερα και για την πρόσβαση στο Mobile Internet  για όσους βρίσκονται σε περιαγωγή στην ΕΕ. Συγκεκριμένα οι πελάτες προγραμμάτων που  συμπεριλαμβάνουν  όγκο δεδομένων (όπως τα προγράμματα RED, RED Family, MYO, Classic, Light, VMB, soeasy Plus, soeasy Mobile Internet Bundles) θα μπορούν να μεταφέρουν τo συμπεριλαμβανόμενο όγκο του προγράμματος τους ενόσω βρίσκονται σε περιαγωγή στην ΕΕ χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Όταν εξαντληθεί το πακέτο τους θα συνεχίσουν να χρεώνονται με βάση τα τοπικά τέλη. Αντίστοιχα οι πελάτες προγραμμάτων που δεν συμπεριλαμβάνουν όγκο δεδομένων (όπως Classic, Light, MYO, soeasy) ενόσω βρίσκονται σε περιαγωγή στην ΕΕ θα χρεώνονται με βάση τα τοπικά τέλη που ισχύουν στην Κύπρο.

    Τι αλλάζει για τα SMS και MMS

    Σε ότι αφορά τα μηνύματα SMS και MMS από σήμερα θα υπάρξουν οι ακόλουθες αλλαγές: Οι πελάτες προγράμματων χωρίς συμπεριλαμβανόμενα SMS (Classic, Light, ΜΥΟ, soeasy) που κάνουν χρήση της υπηρεσίας SMS ενόσω βρίσκονται σε περιαγωγή στην ΕΕ θα χρεώνονται με βάση τα τοπικά τέλη που ισχύουν στην Κύπρο για τα SMS. Παράλληλα, οι πελάτες προγραμμάτων με συμπεριλαμβανόμενα SMS (όπως RED, RED Family, MYO, soeasy Plus) θα μπορούν να μεταφέρουν τα συμπεριλαμβανόμενα SMS του προγράμματος τους ενόσω βρίσκονται σε περιαγωγή στην ΕΕ χωρίς επιπρόσθετη χρέωσηΤέλος, σε ότι αφορά τα μηνύματα MMS, οι πελάτες ενόσω βρίσκονται σε περιαγωγή στην ΕΕ θα χρεώνονται με βάση τα τέλη που ισχύουν στην Κύπρο για τα MMS.

    Δείτε πως θα ελέγχετε τις χρεώσεις σας

    Από σήμερα όλοι οι πελάτες της Cytamobile-Vodafone θα μπορούν να ενημερώνονται για τις χρεώσεις που τους αφορούν, ανάλογα με τη χώρα που πρόκειται να ταξιδέψουν, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο https://www.cyta.com.cy/roaming-charges. Επιπρόσθετα, μπορούν να αποστέλλουν, είτε πριν ταξιδέψουν είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, μήνυμα SMS με το λεκτικό EU στον αριθμό 8000 (χωρίς χρέωση) και θα λαμβάνουν SMS με τις πληροφορίες του προγράμματος τους.

    Σημειώνεται επίσης, ότι από σήμερα (1η Ιουνίου 2017 ) τερματίζεται η υπηρεσία Vodafone Passport. Επιπρόσθετα, διευκρινίζεται ότι όλες οι δωρεάν υπηρεσίες που παρέχονται στα προγράμματα soeasy Freebies ή μέσω του σχεδίου soeasy Rewards παρέχονται για χρήση εντός Κύπρου και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν ο πελάτης βρίσκεται στο εξωτερικό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles