19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Cytanet: Διαχρονική εκπαίδευση για ασφαλή χρήση του διαδικτύου με παρουσιάσεις στα σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης

    cytanet 1 internet

    Mε οδηγίες, συμβουλές και προτάσεις προς μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, η Cytanet συνεχίζει και φέτος τις εκπαιδεύσεις των παιδιών στα σχολεία, καθώς παρά την χρησιμότητά του, το διαδίκτυο υποκρύπτει κινδύνους τους οποίους κάθε παΐδι – χρήστης ανακαλύπτει σταδιακά. Συγκεκριμένα, η Cytanet σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, προγραμμάτισε για τη φετινή σχολική χρονιά, σειρά εκπαιδευτικών παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών έχουν πραγματοποιηθεί από την Cytanet, πέραν των 1.270 παρουσιάσεων σε σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής εκπαίδευσης, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 139.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί. Ανάλογες παρουσιάσεις διοργανώνονται επίσης και για τους γονείς, σε συνεργασία με τους συνδέσμους γονέων και την Παγκύπρια Σχολή Γονέων, καθώς και για άλλα οργανωμένα σύνολα.

    cytanet 2 internet

    Σημειώνεται επίσης ότι η Cytanet με μια ανάλογη πρωτοβουλία, εφαρμόζει σε συνεργασία με το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, αντίστοιχο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων. Αυτή η  συνεργασία προσβλέπει στην αξιοποίηση των προσκόπων ως πρεσβευτών του “Κώδικα Καλού Διαδικτύου”, αρχίζοντας με τη δική τους εκπαίδευση σε θέματα σωστής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο και συνεχίζοντας με τη μετάδοση των γνώσεων αυτών στο κοινό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles