19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Cytanet: Επεκτείνει το δίκτυο της με απευθείας σύνδεση στους διαδικτυακούς κόμβους Μόσχας και Σόφιας

    cytanet

    Απευθείας σύνδεση με τα κέντρα ανταλλαγής διαδικτυακής κίνησης MSK-IX (Moscow – Internet Exchange) στη Ρωσία και BIX (Bulgarian Internet Exchange) στη Βουλγαρία, αποκτά πλέον το δίκτυο της Cytanet, έπειτα από   δύο νέες διεθνείς συμφωνίες συνεργασίας στις οποίες προχώρησε πρόσφατα η Cyta.

    Οι δυο νέες αυτές συνδέσεις, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη σύνδεση που διαθέτει η Cytanet με το κέντρο GR-IX (Greek –Internet Exchange), βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα διασύνδεσης με ρωσικά δίκτυα και άλλα δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, καθώς επιτρέπουν την άμεση και ταχύτερη ανταλλαγή δεδομένων με την κατάργηση όλων των ενδιάμεσων κόμβων και δικτύων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το διεθνές δίκτυο της Cytanet που θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έχει πετύχει μέχρι σήμερα  συνολικές συνδέσεις στο διεθνές διαδίκτυο που ξεπερνούν τα 120Gbps.

    Ειδικότερα, και πέραν των συνδέσεων με σημαντικούς διεθνείς παροχείς που φτάνουν σε ταχύτητα τα 70Gbps, το δίκτυο της Cytanet διαθέτει σήμερα σύνδεση με τα μεγαλύτερα κέντρα ανταλλαγής διαδικτυακής κίνησης (Internet Exchanges), μέσω οπτικών συνδέσεων ταχύτητας, η οποία ξεπερνά τα 50Gbps. Πιο αναλυτικά, διαθέτει σύνδεση με το LINX (London Internet Exchange) στο Ηνωμένο Βασίλειο, το DE-CIX (Deutscher Commercial Internet Exchange) στη Γερμανία, το AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) στην Ολλανδία, το GR-IX (Greek Internet Exchange) στην Ελλάδα, το EM-IX (Emirate Internet Exchage) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης, σε τοπικό επίπεδο διαθέτει σύνδεση και με το CY-IX (Cyprus Internet Exchange).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles