20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    To πρωτότυπο smart μαξιλάρι Darma σε βοηθάει να αλλάξεις συνήθειες!

    Οι υπάλληλοι που εργάζονται σε δουλειές γραφείου, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφορά στη κακή στάση του σώματος, όταν κάθονται για πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους. Ωστόσο, η εταιρεία Darma που εδρεύει στη Καλιφόρνια, προτείνει μία εναλλακτική λύση υψηλής τεχνολογίας, η οποία βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στη σωστή στάση του σώματος…

    Darma-grey-background

    Οι υπεύθυνοι της Darma κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα high-tech μαξιλάρι, το οποίο ουσιαστικά παρακολουθεί τη στάση του σώματος, χρησιμοποιώντας μία σειρά από σένσορες, οι οποίοι «διαβάζουν» τη μετατόπιση του βάρους. Το εν λόγω high-tech μαξιλάρι της Darma δύναται να καταλάβει το πότε ο χρήστης του κάθεται σωστά και πότε στραβά και να μεταφέρει τα αποτελέσματα on-the-fly στο κινητό που βρίσκεται εγκατεστημένη η αντίστοιχη εφαρμογή! Οι αισθητήρες του έξυπνου μαξιλαριού της Darma βασίζονται σε μία τεχνολογία οπτικών ινών, η οποία διακρίνεται για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της. Παρόλα αυτά, η καταγραφή της σωστής θέσης του σώματος, δεν είναι η μοναδική λειτουργία που επιτελεί το μαξιλάρι της Darma. Χρησιμοποιώντας μία εξελιγμένη τεχνική, το smart μαξιλάρι δύναται επίσης να παρακολουθήσει τα επίπεδα του stress, συνδυάζοντας τα αποτελέσματα που λαμβάνει η συσκευή από τους καρδιακούς ρυθμούς, την αναπνοή και την κίνηση του χρήστη. Εάν το smart μαξιλάρι καταλάβει ότι ο χρήστης του είναι πολύ αγχωμένος, τότε μπορεί να στείλει ένα notification μέσω της ειδικής εφαρμογής και  μάλιστα να προτείνει μία σειρά από λύσεις ή ασκήσεις που θα βοηθήσουν τον χρήστη στο να χαλαρώσει.

    Darma_2

    Darma
    Οι εμπνευστές του συγκεκριμένου project ασχολούνται με την ανάπτυξη του Smart μαξιλαριού τα τελευταία πέντε χρόνια και ύστερα από πολύ προσπάθεια, η έξυπνη αυτή συσκευή αναμένεται πολύ σύντομα να περάσει στη μαζική παραγωγή. Μάλιστα, η kickstarter campaign του μαξιλαριού της Darma τα πήγε εξαιρετικά, συγκεντρώνοντας περισσότερα χρήματα από τον αρχικό στόχο που ήταν στα 40.000 δολάρια (η campaign τρέχει ακόμα). Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το smart μαξιλάρι θα βρίσκεται στα χέρια των υποστηρικτών του στα τέλη Ιουνίου.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles