18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο άνθρωπος που προκαλεί την NSA. Σπάστε την κρυπτογράφηση της ηχογράφησης μου αν μπορείτε!

    Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τον David Huerta ως έναν “hacker artist”, ο οποίος, με το τελευταίο του project, προκαλεί την NSA να τα καταφέρει να τον… νικήσει! Με ποιον τρόπο; Στο παρασκήνιο των αποκαλύψεων του Edward Snowden την περασμένη χρονιά περί παρακολουθήσεων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ενώ κανείς δεν πιστεύει ίσως πλέον στη δύναμη των κρυπτογραφήσεων, αποφάσισε να παίξει ένα μουσικό “παιχνίδι” με την NSA, περνώντας τα δικά του μηνύματα.

    Encrypted Mixtape 02

    Η ηχογράφηση που ετοίμασε με ένα άγνωστο mix τραγουδιών αποθηκεύτηκε μέσα σε μία κρυπτογραφημένη κάρτα SD μίας DIY κατασκευής, στην οποία χρησιμοποίησε ένα Arduino board καθώς και ένα Wave Shield που του επιτρέπει να παίξει μουσική από την SD. Την κατασκευή του την τοποθέτησε ανάμεσα σε δύο κομμάτια μίας διάφανης ακρυλικής θήκης (με τη διαφάνεια να είναι… συμβολική ως προς τη σημασία του project του). Κράτησε ένα αντίγραφο της ιδιαίτερης κατασκευής για να το απολαμβάνουν εκείνος και οι… φίλοι του και έστειλε ένα ακόμη στα κεντρικά γραφεία της NSA στο Maryland, προκαλώντας την υπηρεσία να καταφέρει να σπάσει την κρυπτογράφησή του και να ακούσει το mixtape. Μόνο που χωρίς το private key, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με εκείνον, είναι αδύνατο.

    Encrypted Mixtape

    Η χρήση Arduino & Wave Shield έχει βέβαια το σκοπό της, καθώς το “κακής ποιότητας” wave αρχείο των 44KHz του mixtape έχει την ίδια ηχητική ποιότητα με μία “παγιδευμένη” συνομιλία της AT&T. Και όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο Huerta στο blog post του για το θέμα “μπορεί η NSA να μπορεί να διαβάσει τις ηλίθιες ενημερώσεις status μου στο Facebook, δε θα καταφέρει ωστόσο ποτέ να ακούσει την ηχογράφησή μου, ακόμη κι αν την έχει στα χέρια της”.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles