16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Daydream. Αυτή είναι η νέα Android VR platform της Google!

    Η Google μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στο virtual reality ανακοινώνοντας, στο πλαίσιο του Google I/O 2016, το DayDream, μία νέα VR πλατφόρμα χτισμένη πάνω στο Android N.

    2016ciwhzf0wsaad-utjt-1

    Συνδυάζει hardware και software, αποτελώντας φυσικά μία πολύ πιο προηγμένη λύση σε σχέση με το Google Cardboard που γνωρίσαμε το 2014.

    Θα συνεργάζεται με συγκεκριμένα smartphones και αξεσουάρ (όπως ειδικούς αισθητήρες και οθόνες), αποτελώντας ένα mobie VR σύστημα χτισμένο πάνω σε ένα standard εγκεκριμένο από την αμερικανική εταιρεία, που θα συναντήσουμε σε Android N smartphones τα οποία θα δούμε στην αγορά το επόμενο διάστημα.

    Στις συσκευές που θα το υποστηρίζουν η Google θα ενσωματώσει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Android VR Mode, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από βελτιστοποιήσεις και βελτιώσεις στην απόδοση εφαρμογών, ενώ θα συνιστά ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα όπου οι χρήστες θα μπορούν να πλοηγηθούν μέσα στο virtual reality. Μέσω μίας ειδικής daydream home screen οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε VR εφαρμογές και περιεχόμενο, με την Google μέσα σε αυτό το περιβάλλον να έχει δημιουργήσει ειδικές VR versions εφαρμογών όπως το Youtube, το Street View, το Google Play Store, το Play Movies και το Google Photos. Η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται επίσης με third-party εταιρείες που θα δημιουργήσουν συμβατές εφαρμογές για στο Daydream (από streaming platforms όπως το Netflix έως gaming εταιρείες όπως οι Ubisoft και Electronic Arts).

    Η Google ανακοίνωσε και οκτώ συνεργάτες στο κομμάτι του hardware για την κατασκευή smartphones, τις Samsung, HTC, LG, Xiaomi, Huawei, ZTE, Asus και Alcatel.

    Αν και τα συμβατά smartphones θα παρέχουν την οθόνη και την υπολογιστική ισχύ για το Daydream, οι χρήστες για να απολαύσουν τη VR εμπειρία θα χρειάζονται ακόμη μία έκδοση του νέου VR headset & controller της Google, για το οποίο η αμερικανική εταιρεία έδειξε ένα design αναφοράς στο πλαίσιο του I/O, το οποίο βλέπετε στην ακόλουθη φωτό.

    FINALDaydreamRefernceDesign.0

    Ωστόσο θα επιτρέπει σε κατασκευαστές, με βάση αυτό το design, να δημιουργούν και να διαθέτουν τα δικά τους headsets (όπως είχε γίνει και στην περίπτωση του Cardboard). 

    Η Google σημειώνει πως τα πρώτα Daydream-ready smartphones καθώς και VR viewers και motion controllers θα είναι διαθέσιμα το φθινόπωρο.

    Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως για όσους δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αγοράσουν μία νέα συσκευή η Google δεν εγκαταλείπει ούτε την πλατφόρμα του Cardboard.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles