20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Daydream View, το VR headset της Google που αλλάζει τα δεδομένα!

    Στο περασμένο I/O Conference της Google είχαμε μάθει για την πρόθεση του κολοσσού των νέων τεχνολογιών στο να επενδύσει στην VR τεχνολογία μέσω της πλατφόρμας Daydream. Τώρα μερικούς μήνες μετά, το όραμα της Google για την εικονική πραγματικότητα έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς στο πλαίσιο του Google Fall event αποκαλύφθηκε το Daydream View, το ειδικό και εναλλακτικό κράνος εικονικής πραγματικότητας της Google! Μία πρόταση που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα headsets της αγοράς, καθώς αντί να υιοθετηθεί η κλασική κατασκευή από σκληρό πλαστικό, η πρόταση της Google είναι κατασκευασμένη από ύφασμα.

    daydream-view-4

    H Google αποκάλυψε ότι συνεργάστηκε με μία σειρά από διαφορετικούς κατασκευαστές για να δημιουργήσει την υφασμάτινη επικάλυψη του Daydream View και ένα στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει έναντι του ανταγωνισμού είναι ότι το σύστημα προσάρτησης του smartphone είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλεί τον χρήστη. Παράλληλα, το σχεδιαστικό team της Google προτίμησε να τοποθετήσει τα controls όχι πάνω στο headset, αλλά σε ένα ξεχωριστό χειριστήριο που θυμίζει το controller του Wii. Επιπλέον, οι designers του Daydream View δούλεψαν πάνω στην ανάπτυξη ενός πιο άνετου και 30% πιο ελαφριού headset σε σύγκριση με τα υπόλοιπα headsets της κατηγορίας του, πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρει μία απολύτως ξεκούραστη εμπειρία ακόμη και ύστερα από πολλές ώρες χρήσης. Τέλος, το Daydream View είναι μελετημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να  είναι ιδιαίτερα “φιλικό” και ως προς τους users που φορούν γυαλιά, καθώς δεν θα απαιτείται η αφαίρεση τους (όπως συνήθως συμβαίνει με τα headsets άλλων κατασκευαστών).

    daydream-view-2

    Τα πρώτα Daydream-ready phones θα είναι τα νεότευκτα smartphones της οικογένειας Pixel, ωστόσο η Google ανακοίνωσε ότι στοχεύει στο να καταστήσει τα περισσότερα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά συμβατά με το VR headset της. Όσον αφορά το content (που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και επιτυχία του εν λόγω εγχειρήματος), η Google αποκάλυψε το Harry Potter VR experience (θα είναι διαθέσιμο στο launch day), αρκετά games (όπως είναι μία ειδική έκδοση του Eve), μία VR έκδοση του Google Street View, ενώ παράλληλα σκοπεύει να προσθέσει στο άμεσο μέλλον υποστήριξη για Hulu και Netflix.

    daydream-view-3

    Το φιλόδοξο Daydream View θα κυκλοφορήσει σε τρία διαφορετικά χρώματα και αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στο Νοέμβριο. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της εταιρεία, το εν λόγω headset θα είναι απίστευτα budget-friendly, καθώς θα στοιχίζει κοντά στα 80$. Με την παρουσίαση της εξελιγμένης και αρκετά διαφορετικής πρότασης της Google είναι εμφανές ότι η γνωστή εταιρεία μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της εικονικής πραγματικότητας.

    https://youtu.be/rLLAA4ENIP4

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles