19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Δε θα υποστηρίζουν δυνατότητα αναπαραγωγής DVD τα Windows 8

    H Microsoft ανακοίνωσε ότι η δυνατότητα αναπαραγωγής DVD δε θα είναι διαθέσιμη ως προεπιλογή στα Windows 8. Συγκεκριμένα, ο Windows Media Player θα συνεχίσει να προσφέρεται σε όλες τις εκδόσεις των Windows 8, αλλά χωρίς να προσφέρει δυνατότητα αναπαραγωγής DVD.



    Όποιοι επιθυμούν να αναπαράγουν δίσκους DVD σε ένα μηχάνημα με Windows 8, θα πρέπει είτε να πληρώσουν στη Microsoft για την αναβάθμισή του λειτουργικού (από την επιλογή “Add features to Windows 8”) είτε να βρουν ένα δωρεάν εναλλακτικό πρόγραμμα αναπαραγωγής, όπως για παράδειγμα ο VLC Media Player.

    Η κίνηση της Microsoft δείχνει τη σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι χρήστες σήμερα παρακολουθούν video στον υπολογιστή τους. Η εταιρεία, εξάλλου, ανακοίνωσε σχετική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών των Windows, στρέφονται πλέον σε “online” πηγές, όπως το Youtube, το Hulu ή το Netflix.

    Αναφέρθηκε επίσης σε μία πρόσφατη μελέτη της εταιρείας ερευνών IHS, σύμφωνα με την οποία η online παρακολούθηση video θα παρουσιάσει αύξηση κατά 135% το 2012 σε σύγκριση με το 2011.  Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έχει υπολογιστεί ότι οι προβολές video θα φτάσουν τις 3,4 δισ. για τα online μέσα στο 2012, έναντι 2.4 δισ. που θα προέλθουν από τα “φυσικά” μέσα.

    Πηγή: PC World

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles