15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    DeadSocial: Πεθαίνοντας στα social media. Πώς θα κάνεις post σε Facebook, Twitter, μετά θάνατον

    O θάνατος είναι μεγάλο πράγμα στον κόσμο του διαδικτύου. Οι θάνατοι διασημοτήτων ήταν οι όροι και οι λέξεις που ψάχνουμε περισσότερο στη Google, ή διαβάζουμε στη Wikipedia, ενώ πολλά sites και κοινωνικά δίκτυα, προσφέρουν υπηρεσίες «συγγραφής επικήδειου» για τα μέλη τους που αφήνουν τον μάταιο τούτο κόσμο. Ένα  startup, όμως, υπόσχεται να σας δώσει την δυνατότητα να αφήσετε μερικά post και κάποια τελευταία αντίο σε φίλους, αγαπημένους, ακόλουθους και γενικά, οποιοδήποτε μέλος της online ζωής σας, μετά θάνατον.

    Το DeadSocial είναι μία υπηρεσία που ισχυρίζεται ότι καλύπτει όλες τις μετά θάνατον κοινωνικές σας ανάγκες στο διαδίκτυο. Προγραμματίζει δημόσια post στο Facebook, tweet, μέχρι και στο LinkedIn μετά το «οριστικό γεγονός». Η δωρεάν αυτή υπηρεσία μπορεί να μεταδώσει οποιοδήποτε γραπτό, ηχητικό ή βιντεομήνυμα επιλέξετε εσείς, απευθείας από τους λογαριασμούς σας, ή μπορεί να στείλει μηνύματα από τον λογαριασμό σας όταν εσείς θα έχετε αποδημήσει εις Κύριον, σε επετείους γάμου, ή γενέθλια αγαπημένων σας.

    Προς το παρόν, η υπηρεσία του DeadSocial υποστηρίζει μόνο δημόσια μηνύματα, αλλά στο μέλλον βλέπει την προοπτική να μπορεί να αποστέλλει ιδιωτικά. Πώς λειτουργεί; «Δεν αφορά αντικείμενα, αλλά είναι ένα σωρό από κρυμμένους θησαυρούς που μπορεί να φυλάει κάποιος και να αποδίδονται στους οικείους του μέσα σε ένα χρονικό διάστημα», λένε οι Founders.To χρονικό διάστημα για το οποίο μπορούν να προγραμματιστούν τα posts και τα tweets είναι προς το παρόν τα 100 χρόνια, ενώ σύντομα θα μπορέσουν να προγραμματιστούν μέχρι και posts για τα επόμενα 400, λένε πάλι οι ιδρυτές.

    Η υπηρεσία έχει δοκιμαστεί μόνο σε ένα αριθμό από beta χρήστες και θα βγει στη δημοσιότητα, επισήμως, τον Μάρτιο. Οι χρήστες, όταν δημιουργούν λογαριασμό, καλούνται να δημιουργήσουν το περιεχόμενό τους, αλλά και να ορίσουν έναν χρήστη που εμπιστεύονται για να διαχειρίζεται την δημοσίευση των post τους και το όριο έχει τεθεί στα 6 Post ή tweet την εβδομάδα.

    Τώρα, πείτε μας αλήθεια. Αν εξαιρέσει κανείς την ανάγκη των ιστορικών να καταγράψουν κάποιες φυσιογνωμίες, εσείς αλήθεια θα θέλατε να υποβάλετε τους αγαπημένους σας στο σπαμάρισμα μία φορά την εβδομάδα για 100 χρόνια μετά το θάνατό σας, να διαβάζουν για εσάς; Και αν (ω μη γένοιτο) χάσετε κάποιον πολύ αγαπημένο σας, θα συγκινηθείτε αν μετά το θάνατό του, λάβετε ένα ευχετήριο μήνυμα για τα γενέθλιά σας από αυτόν; Επιτρέψτε μας, μόνο που φανταζόμαστε τη διαδικασία, να μην μπορούμε να αποφασίσουμε ποιον θα κυνηγήσουμε: τον νεκρό αγαπημένο που μας υποβάλλει σε αυτή τη βάσανο, ή την εταιρεία που αναπτύσσει και «πουλάει» αυτή την υπηρεσία;

    Πείτε μας τη γνώμη σας. Σας ενδιαφέρει η μετά θάνατον ζωή στα social media;

    Πηγές: DeadSoci.al, Guardian, CNN

    Thanks to Dimitri που με το tip του, μας έβαλε σε σκέψεις για το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζεις εγκαίρως για τον διαδικτυακό σου θάνατο και να μην τον αφήνεις στα χέρια άλλων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles