14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Dear Microsoft… (Προσωπική επιστολή)

    Αγαπητή Microsoft,

    Αρκετό καιρό τώρα, ξέρεις πως χρησιμοποιώ τα προϊόντα σου, παρακολουθώ την ειδησεογραφία σου και μελετώ το νέο οικοσύστημα που έχεις επιδιώξει να φτιάξεις με τα Windows  και κυρίως, τα Windows Phone.

    Πιστεύω στα λειτουργικά σου. Πιστεύω στην ευχρηστία τους, δεν πιστεύω πως ο κόσμος άλλαξε τόσο πολύ που έφυγε το Start Button από τα Windows 8, διαφωνώ που το επαναφέρεις τρομαγμένη στην αναβάθμιση Windows Blue και το Windows Phone παραμένει αγαπημένη επιλογή για πολλούς λόγους: γιατί δεν κολλάει, δεν χρειάζεται να σπαταλήσω φαιά ουσία για το πώς θα χρησιμοποιήσω το smartphone μου, ούτε χρειάζεται να αναγκαστώ να δώσω ένα σκασμό λεφτά για πολλούς πυρήνες μόνο και μόνο γιατί κάτι λιγότερο δεν θα άντεχε το λειτουργικό σου.

    Αλλά.

    337657

    Κοίτα να δεις πώς έχει το πράγμα με το οικοσύστημα που λες ότι φτιάχνεις. Είτε σου αρέσει είτε όχι, υπάρχουν δημοφιλείς υπηρεσίες που έχουν φτιάξει και διαχειρίζονται άλλες εταιρείες και όχι εσύ. Sorry που στο λέω έτσι, αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα. Πολλά εκατομμύρια κόσμου χρησιμοποιούν Gmail. Πολλά εκατομμύρια κόσμου, χρησιμοποιούν Instagram. Πολλά εκατομμύρια κόσμου χρησιμοποιούν το Gtalk, ή καλύτερα, τα νέα Hangouts για τις επικοινωνίες τους. Όσο κι αν βλέπεις τους Sergey Brin και Larry Page και βγάζεις φλύκταινες, έχουν καταφέρει κάποια πράγματα καλύτερα από εσένα σε κάποιους τομείς. Και ο κόσμος τα προτιμά.

    Προτιμά τον Chrome για browser και όχι τον Internet Explorer. Έλα, παραδέξου το πώς και στα desktop ξέρεις πολύ καλά πως η πρώτη επιλογή των περισσότερων είναι ο Chrome, η δεύτερη ο Firefox και η τρίτη ο Explorer. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους browser στα κινητά. Ή και τις αναζητήσεις.

    Εσύ όμως προτιμάς να επιμένεις στα δικά σου εργαλεία και να μας λες πως είναι τα καλύτερα του κόσμου. Καλά κάνεις. Απλά δεν είναι. Ακόμα. Μπορεί να πιστεύεις στο μοντέλο της Apple που έφτιαξε το οικοσύστημα που ορίζει τα smartphones  πριν 7 χρόνια και να θυμάσαι τις εποχές που στους υπολογιστές, ήσουν (και εν πολλοίς παραμένεις) ο παντοκράτορας. Αλλά αυτές οι εποχές έχουν περάσει κι εσύ, ειδικά στο κομμάτι των smartphones, καλείσαι να επανασυστηθείς. Άρα και να προσπαθήσεις περισσότερο.

    Κι αν θέλεις πραγματικά να ενισχύσεις την πελατειακή σου βάση ώστε να υιοθετήσει το πολύ καλό λειτουργικό σου, θα πρέπει να πας με το ρεύμα λιγάκι. Όχι να τρομοκρατηθείς και να βάλεις ξανά ένα start button κάπου. Αλλά να βάλεις την υπερηφάνεια σου κάτω και να συνεννοηθείς με την Google ώστε να αναπτύξει τις εφαρμογές της για τα Windows Phone. Να καθίσεις κάτω με το Facebook και να φτιάξετε την εφαρμογή για το κοινωνικό δίκτυο. Μία εφαρμογή που θα λειτουργεί όπως και στα άλλα λειτουργικά. Όχι μισή.

    Να υιοθετήσεις χάρτες που θα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα από τους HERE maps που δεν είναι ενημερωμένοι για τα ΜΜΜ σε όλες τις χώρες. Δεν είναι κακό, ξέρεις. Το αντίθετο. Θα εξυπηρετήσεις όλους όσους κάναμε το άλμα πίστης και υιοθετήσαμε το λειτουργικό σου στα smartphones και όταν θα μιλάμε γι αυτό, δεν θα λέμε «ναι, ωραίο λειτουργικό, αλλά υπολείπεται ακόμα σε βασικές υπηρεσίες που μπορείς να βρεις αλλού».

    Δες πώς θα λειτουργήσει αυτό: αν βάλεις τον εγωισμό σου κάτω, αποφασίσεις να προσπαθήσεις περισσότερο με τα εκτός Microsoft trends και τα ενσωματώσεις στο οικοσύστημά σου, θα δεις πως:

    Α. και ευχαριστημένους χρήστες θα έχεις

    Β. και θα κερδίσεις περισσότερους γιατί δεν θα το σκέφτονται δύο φορές για να σε δοκιμάσουν.

    Απλά πράγματα, έτσι δεν είναι;

    Yours truly,

    Ελπινίκη

    Υπερήφανη ιδιοκτήτρια γάτας, Windows Phone user, (περιστασιακός πια) συντάκτης τεχνολογίας, new-found cloud addict και σύμφωνη με την ιδέα ότι τα οικοσυστήματα όταν είναι ερμητικά κλειστά, φτιάχνουν γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς που δεν έχουν καμία χρησιμότητα παρά για τον επιστήμονα που τα σχεδιάζει.

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles