18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε όλους σήμερα, 1η Δεκεμβρίου

    Δες το. Είναι μικρό, είναι φτηνό και είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε γνωστούς και αγνώστους, σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2012, παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

    Το προφυλακτικό είναι σαν τις ασπιρίνες ή τα χαρτομάντηλα. Πρέπει να έχουμε όλοι ένα στην τσέπη, στην τσάντα. Είναι αυτό το μικρό πραγματάκι που μπορεί να σώσει και να προστατεύσει τη ζωή μας και την ευχαρίστησή μας.

    Τα πράγματα για την Ελλάδα δεν πάνε καλά και σε αυτό τον τομέα, τον τομέα του AIDS. Υπάρχει ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων φορέων του ιού, ειδικά ανάμεσα στην ευπαθή ομάδα των χρηστών ναρκωτικών, χωρίς να υποτιμώνται όλα τα νέα κρούσματα που προέρχονται από «ανασφαλείς» σεξουαλικές επαφές.

    Ευτυχώς, σε σχέση με τις σεξουαλικές επαφές μας, το προφυλακτικό έχει μπει στη ζωή μας και οι Έλληνες «εραστές» γνωρίζουν πια πως είναι απαραίτητο αξεσουάρ για τις περιπετειώδεις νύχτες τους. Όχι όλοι όμως. Υπάρχει ακόμα το ταμπού της αγοράς προφυλακτικών και της χρήσης του και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να το ξεπεράσουμε και να μάθουμε να ψωνίζουμε σωστά προφυλακτικά που θα προστατεύουν, εμάς και τους παρτενέρ μας.

    Ενημερωθείτε, χρησιμοποιείστε το διαδίκτυο. Επισκεφτείτε την σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για να διαβάσετε για τον ιό, πώς θα προστατευτείτε, αλλά και πώς θα κατανοήσετε καλύτερα τους ασθενείς που πάσχουν από αυτό. Αντιμετωπίστε τον ιό σαν μία πραγματικότητα και όχι σαν κάποιο «μπαμπούλα». Αν ανήκετε σε μία ομάδα υψηλού κινδύνου, πηγαίντε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και πραγματοποιήστε τη σχετική εξέταση δωρεάν και ανώνυμα. Είναι η δική σας ευθύνη απέναντι στους δικούς σας ανθρώπους και τους ανθρώπους γύρω σας.

    Πηγές: Skai.gr, ΚΕΕΛΠΝΟ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles