19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το μεγαλύτερο υποβρύχιο ξενοδοχείο στον κόσμο θα μοιάζει με διαστημόπλοιο

    Μοιάζει εξωτερικά με το… Enterprise κι όμως είναι ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο, που είναι, μάλιστα, και το μεγαλύτερο στον κόσμο το οποίο έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (τουλάχιστον ένα μέρος του).


    Μία εντυπωσιακή φουτουριστική κατασκευή που ετοιμάζεται στο Dubai, με την ονομασία Water Discus, συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αρχιτεκτονική καινοτομία με την πολυτέλεια.

    Έχει σχεδιαστεί από μία πολωνική εταιρεία, την Deep Ocean Technology και αναμένεται να κατασκευαστεί από την ελβετική BIG Invest Consult AG. Χωρίζεται, ουσιαστικά σε δύο μέρη, τα οποία μοιάζουν με δίσκους: το ένα βρίσκεται μόνιμα πάνω από το νερό, ενώ το άλλο κάτω απ’ αυτό σε βάθος 10 μέτρων.

    Το υποβρύχιο τμήμα του ξενοδοχείου περιλαμβάνει 21 δωμάτια-σουίτες, καθώς και μία υποβρύχια καταδυτική εγκατάσταση και ένα μπαρ. Το εντυπωσιακό είναι ότι από αυτές τις εγκαταστάσεις οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να παρατηρούν λεπτομέρειες από την υδρόβια ζωή, χάρη σε ειδικά συστήματα φωτισμού που αναδεικνύουν κάθε μορφή χλωρίδας και πανίδας κάτω από τη θάλασσα.

    Παράλληλα, βέβαια, έχει εξασφαλιστεί ότι οι ένοικοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν και την ιδιωτικότητά τους, όταν το επιθυμούν, διαθέτοντας κουρτίνες για την απομόνωση των δωματίων όταν αυτό χρειάζεται.

    Το Water Discus προγραμματίζεται να κατασκευαστεί σύντομα στο Dubai, προς το παρόν όμως αυτό που μπορούμε σίγουρα να κάνουμε είναι να θαυμάσουμε τις πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες από τα σχέδιά του. Όνειρο!

    Πηγή: Wired via Deep Ocean Technology (photos)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles