15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    ΔΕΕΤΕ: Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης εργοδότησης και εξεύρεσης εργατικού δυναμικού για εργοδότες

    Σε λειτουργία τέθηκε πριν από λίγες μέρες η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας που στοχεύει στη διασύνδεση των αποφοίτων των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και των αποφοίτων της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ), με την αγορά εργασίας και συγκεκριμένα με εργοδότες, οι οποίοι αναζητούν τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό.

    Μέσω της πλατφόρμας «Δίκτυο Επικοινωνίας με Εργοδότες για Τεχνικά Επαγγέλματα (ΔΕΕΤΕ)», οι απόφοιτοι, αλλά και οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το προσωπικό/εταιρικό τους επαγγελματικό προφίλ, να αποθηκεύσουν και τροποποιήσουν στοιχεία και να αναζητήσουν βιογραφικά και θέσεις εργασίας ανά επαρχία. Επιπρόσθετα η πλατφόρμα, παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των μελών/χρηστών, δημιουργίας και αποθήκευσης λίστας αγαπημένων αναρτήσεων (θέσεων εργασίας και εταιρειών), καθώς και πρόσβαση σε πίνακα ανακοινώσεων.

    Κατά τη διαδικασία δημιουργίας του προσωπικού τους προφίλ, οι απόφοιτοι θα πρεπει να καταχωρούν στοιχεία όπως τον/τους τίτλο/τίτλους σπουδών, τα προσόντα και το αντικείμενο ενδιαφέροντος τους. Αντίστοιχα, οι εργοδότες δηλώνουν τον τομέα εργασιών τους, τη διαθέσιμη θέση εργασίας και τα προσόντα που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θέση. Έτσι, με τη χρήση των λειτουργιών που παρέχονται από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, δίνεται η δυνατότητα στους απόφοιτους να αναζητήσουν ευκαιρίες εργοδότησης και στους εργοδότες δυνατότητα εξεύρεσης εργατικού δυναμικού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles