20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δεύτερη… ευκαιρία στο ChatGPT δίνει η Ιταλία – Τι πρέπει να κάνει η OpenAI

    Στα τέλη Μαρτίου, η Ιταλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (η «Garante»), ανακοίνωσε ότι το πολυσυζητημένο λογισμικό ChatGPT της OpenAI θα αποκλειστεί άμεσα στην Ιταλία, λόγω ανησυχιών ότι η λειτουργία του bot παραβιάζει το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (GDPR). Χτες, η Garante δημοσίευσε μια λίστα με τα απαραίτητα βήματα που θα πρέπει να κάνει η OpenAI μέχρι τα τέλη Απριλίου, προκειμένου η Ιταλία να άρει το προσωρινό ban.

    Σύμφωνα με την ιταλική αρχή, η OpenAI θα πρέπει να συντάξει και να διαθέσει στην ιστοσελίδα της μια ενημερωτική ανακοίνωση που θα περιγράφει τις ρυθμίσεις και τη λογική της επεξεργασίας δεδομένων που απαιτείται για τη λειτουργία του ChatGPT μαζί με τα δικαιώματα που παρέχονται. Επιπλέον, οι Ιταλοί χρήστες θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, δηλώνοντας ότι είναι άνω των 18 ετών πριν από την ολοκλήρωση της εγγραφής τους. Επιπλέον, η εταιρεία θα πρέπει να «φιλτράρει» τους χρήστες κάτω των 18 ετών μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι οποίοι δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία χωρίς γονική συναίνεση.

    Η OpenAI θα πρέπει επίσης να πραγματοποιήσει μια ενημερωτική εκστρατεία μέσω της ιταλικής τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, των ιστοσελίδων και των εφημερίδων έως τις 14 Μαΐου για να ενημερώσει το κοινό για τον τρόπο αξιοποίησης των προσωπικών τους δεδομένων από το Chat GPT.

    Διαβάστε επίσης: Βρήκες bug στο ChatGPT; Ετοιμάσου να ανταμειφθείς με έως και 20.000$! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles